FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koprivnica: među oboljelima od salmonele i ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo

KOPRIVNICA, 12. listopada 2005. (Hina) - Broj oboljelih sa simptomimasalmoneloze, koji su se zarazili hranom na svadbenoj večeri sinajednog od zaposlenika županijskog Zavoda za javno zdravstvo, povećaose na 20, a među njima je i ravnatelj tog zavoda, doznaje se danas nazaraznom odjelu koprivničke bolnice.
KOPRIVNICA, 12. listopada 2005. (Hina) - Broj oboljelih sa simptomima salmoneloze, koji su se zarazili hranom na svadbenoj večeri sina jednog od zaposlenika županijskog Zavoda za javno zdravstvo, povećao se na 20, a među njima je i ravnatelj tog zavoda, doznaje se danas na zaraznom odjelu koprivničke bolnice.

Ravnatelj Zavoda dr. Mladen Brezovec bio je jedan od uzvanika na svadbenoj večeri u jednom koprivničkom lokalu koju je prilikom vjenčanja sina priredio Ivan Markušić, zaposlenik Zavoda za javno zdravstvo, inače čelnik koprivničkog HSLS-a.

Sumnja se da je uzročnik koprivničke epidemije salmoneloze nedovoljno termički pripremljena piletina, što će se znati tek sutra nakon analize uzoraka jela na svadbi.

U županijskom Zavodu za javno zdravstvo pretpostavljaju da bi se broj oboljelih mogao i dalje povećavati jer inkubacija nakon zaraze traje tri dana, kada se počinju osjećati ozbiljnije tegobe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙