FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 19. listopada 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do12,30 sati.
ZAGREB, 19. listopada 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - U Republici Hrvatskoj do sada nije utvrđena ptičja gripa, izvijestilo je danas Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva. Prema izvješću Centra za peradarstvo Hrvatskog veterinarskog instituta, od 3. do 18. listopada obavljena su laboratorijska pretraživanja na virus ptičje gripe na 52 lešine različitih vrsta ptica s Vranskog jezera i poručja Draganića. Svi rezultati do sada pretraženih lešina negativni su na virus influence. Ministarstvo najavljuje monitoring na području Kopačkog rita, na lokacijama triju ribnjačarstava u istočnoj Slavoniji, te donjeg toka rijeke Neretve.

ZAGREB - Cijepljenje protiv gripe počinje u četvrtak ili petak, ovisno o raspodjeli cjepiva u lokalnim zdravstvenih ustanovama i županijskim zavodima za javno zdravstvo kojima treba biti raspodijeljeno 560 tisuća doza cjepiva, potvrdio je danas epidemiolog Borislav Aleraj iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ). Prednost pri cijepljenju kao i svake godine imaju starije osobe, kronični bolesnici i zdravstveni djelatnici za koje je cijepljenje besplatno, dok će ostali građani cijepljenje plaćati 35 kuna. Cjepivo je prilagođeno uobičajenim vrstama virusa koji kod nas cirkuliraju već više godina - virusu A tipa Nova Kaledonija H1N1 i Kalifornija H3N2 te virusu B tipa Šangaj.

ZAGREB - Ministar obrane Berislav Rončević i predsjednik Mešihata u Hrvatskoj muftija Ševko ef. Omerbašić potpisali su Protokol o dušebrižničkoj skrbi pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske islamske vjeroispovijesti, priopćeno je danas iz Ministarstva obrane. Prilikom potpisivanja Protokola jučer u Ministarstvu obrane, ministar Rončević je rekao kako će se tim sporazumom skrbiti i štititi vjerska prava kako djelatnika tako i ročnih vojnika, kaže se u priopćenju. Muftija Ševko ef. Omerbašić istaknuo je kako je za Islamsku zajednicu u RH potpisivanje ovog sporazuma od povijesne važnosti jer vojnicima muslimanske vjeroispovijesti jamči da će njihova vjerska uvjerenja u prehrani i bogoštovlje biti poštovani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙