FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Haller o slučaju štakora u riječkom KBC-u

RIJEKA,24. listopada 2005.(Hina) - Ravnatelj Kliničkog bolničkog centraRijeka dr. Herman Haller u današnjem je priopćenju za javnostizvijestio o slučaju lakše ozljede jednog pacijenta u KBC-u zbogugriza štakora.
RIJEKA,24. listopada 2005.(Hina) - Ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Rijeka dr. Herman Haller u današnjem je priopćenju za javnost izvijestio o slučaju lakše ozljede jednog pacijenta u KBC-u zbog ugriza štakora.

Haller navodi da je 23. listopada u noćnim satima na Zavodu za radioterapiju i onkologiju bolesnik smješten u prizemnoj sobi uočio štakora koji je ušao u prostoriju kroz otvoreni prozor. Dok ga je ubijao, bolesnika je štakor ugrizao za prst lijeve ruke. Odmah je pregledan te su poduzete sve potrebne medicinske mjere.

Haller u priopćenju dodaje da riječki Klinički bolnički centar, u skladu sa zakonskim propisima, ima ugovor s tvrtkom "Dezinsekcija" koja provodi mjere dezinsekcije i deratizacije četiri puta godišnje. Posljednji put deratizacija je na sva tri sadašnja lokaliteta KBC-a - u Rijeci, na Sušaku i Kantridi, obavljena prije desetak dana, naveo je ravnatelj riječkog KBC-a. Haller je izvijestio i da prostorija u kojoj je bio bolesnik ne služi uobičajeno za smještaj bolesnika preko noći, jer je riječ o dnevnoj sobi, ali da je bolesnik morao tu prenoćiti zbog nedostatka prostora na Zavodu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙