FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koprivnica: sva hrana bila je zaražena salmonelom

KOPRIVNICA, 13. listopada 2005. (Hina) - Analiza uzoraka hrane sasvadbene večere u koprivničkom restoranu, nakon koje je oboljelopedesetak ljudi, pokazala je da je sva hrana bila zaražena salmonelom,i to kuhano meso peradi, pohana piletina, domaće kobasice, francuskasalata i grah salata te štrukli.
KOPRIVNICA, 13. listopada 2005. (Hina) - Analiza uzoraka hrane sa svadbene večere u koprivničkom restoranu, nakon koje je oboljelo pedesetak ljudi, pokazala je da je sva hrana bila zaražena salmonelom, i to kuhano meso peradi, pohana piletina, domaće kobasice, francuska salata i grah salata te štrukli.

To pokazuje da hrana nije bila dovoljno toplinski obrađena i da su počinjeni propusti pri pripravljanju i posluživanju jela, što je uzrok zaraze, izjavila je danas za Hinu Draženka Vadla iz Županijskog zavoda za javno zdravstvo u Koprivnici.

Broj zaraženih se od jučer udvostručio, na pedesetak, a još se ispituje svih 200 uzvanika na svadbenoj večeri koju je priredio mladoženjin otac, zaposlenik Zavoda za javno zdravstvo u Koprivnici.

Među zaraženima je i ravnatelj Zavoda Mladen Brezovec, jedan od uzvanika na svadbenoj večeri koju je u prigodi vjenčanja sina priredio Ivan Markušić, zaposlenik Zavoda, inače čelnik koprivničkog HSLS-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙