FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 3. studenog 2005.(Hina) -
ZAGREB, 3. studenog 2005.(Hina) -

ZAGREB - Hrvatski centar za istraživanje zločina komunizma izrazio je negodovanje zbog tvrdnje Ministarstva unutarnjih poslova da nema osnova za obavijesni razgovor s Josipom Perkovićem, kojega njemačka policija sumnjiči da je, kao pripadnik jugoslavenske tajne službe, bio umiješan u ubojstvo hrvatskog političara u egzilu Stjepana Đurekovića 1983. U svom priopćenju Hrvatski centar za istraživanje zločina komunizma osobito se osvrće i demantira tvrdnje bivšeg pripadnika Službe državne sigurnosti iz Beograda Božidara Spasića o Đurekovićevoj umiješanosti u kriminal i terorizam. Stjepan Đureković je bio "politički emigrant, koji je ubijen zbog tadašnjeg jugoslavenskog kaznenog verbalnog delikta mišljenja", koje je izrazio u svojim knjigama, kaže se među ostalim u priopćenju.

ZAGREB - Usluga e-REGOS bit će uvrštena u ponudu "HITRO.HR" servisa, a prve podatke službe računovodstva Vlade REGOS-u će klikom miša dostaviti njen predsjednik Ivo Sanader. Putem video linka, spajanjem na ured HITRO.HR servisa u poslovnici FINA-e u Ulici grada Vukovara 70, premijer Sanader će razgovarati s pomoćnicom ravnatelja REGOS-a Ksenijom Vugrin o prvoj transakciji.

ZAGREB - Pred članovima Vlade će se danas, na redovitoj sjednici, naći izmjene i dopune u Zakonu o plaćama ovlaštenih državnih revizora što će Saboru biti predloženo po hitnom postupku. Usklađujući hrvatsko zakonodavstvo s europskim, Vlada će uredbama propisati kritičnu razinu onečišćujućih tvari u zraku i njihove granične vrijednosti.

ZAGREB - Industrijska proizvodnja u Hrvatskoj u rujnu ove godine bila je veća za 0,4 posto u odnosu na prethodni mjesec, dok je na godišnjoj razini, prema rujnu prošle godine, zabilježen rast od 6,6 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. Ukupna industrijska proizvodnja u razdoblju od listopada 2004. do rujna 2005. u usporedbi s istim razdobljem godinu prije, veća je za 4,9 posto.

ZAGREB - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za kolovoz 2005. iznosila je 4.417 kuna, što je nominalno za 1,5 posto, a realno za 1,4 posto više u odnosu na srpanj, objavio je Državni zavod za statistiku. Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća za kolovoz 2005. u odnosu na isti mjesec prošle godine nominalno je viša za 5,7 posto, a realno za 2,6 posto. Za razdoblje od siječnja do kolovoza ove godine prosječna mjesečna isplaćena neto plaća iznosila je 4.344 kune, što je u odnosu na isto razdoblje 2004. nominalno više za 4,8 posto, a realno za 1,7 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙