FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatskim inovatorima 18 odličja na Britanskom sajmu inovacija

ZAGREB, 24. listopada 2005. (Hina) - Hrvatski inovatori osvojili su 18odličja na Britanskom sajmu inovacija, a titulu inovatora godineosvojio je Marijan Biljan za inovaciju 'Nosač vješalica za konfekcijus brojačem', priopćio je Hrvatski savez inovatora.
ZAGREB, 24. listopada 2005. (Hina) - Hrvatski inovatori osvojili su 18 odličja na Britanskom sajmu inovacija, a titulu inovatora godine osvojio je Marijan Biljan za inovaciju 'Nosač vješalica za konfekciju s brojačem', priopćio je Hrvatski savez inovatora.

Te rezultate hrvatski inovatori osvojili su u konkurenciji oko 400 britanskih i međunarodnih izložaka iz 10 država. Hrvatski su inovatori nastupili sa 12 inovacija.

Nagrađena inovacija Marijana Biljana ukida dosadašnje ručno brojanje konfekcijskih vješalica i pripadajućih aktikala prilikom manipulacije robom. Inovacija ima velike šanse biti komercijalizirana i plasirana na britansko tržište, kaže se u priopćenju.

Uz taj uspjeh, zlatnim medaljama nagrađeni su Hepatovit i Antidijabetes pripravci Vladimira Leke iz Požege, zlatno i broncu osvojio je riječanin Stipan Orčić za svoj izum 'Evaporator' - stroj za desalinizaciju i pročišćavanje vode, opatijcu Zdravku Wolfu pripalo je zlato za mast protiv reume, sportskih i mehaničkih ozljeda, a čakovčaninu Darku Horvatu srebro i bronca za unapređenje funkcije kotača pri slijetanju aviona te za zaštitu mostova od vjetra.

Dvije srebrne medalje osvojili su i inovatori - juniori, i to Bojan Ciglenečki za 'eco-multi', univerzalnu napravu za označavanje drvenih i metalnih površina te Mario Dević za solarno didaktičko učilo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙