FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HNS traži smjenu Jadranke Cigelj

ZAGREB, 9. studenog 2005. (Hina) - Hrvatska narodna stranka - liberalnidemokrati danas će zatražiti smjenu Jadranke Cigelj s dužnostipredstojnice Vladina Ureda za udruge jer se "pokazala nekompetentnomosobom za odgovornu zadaću izgradnje dijaloga s civilnim društvom".
ZAGREB, 9. studenog 2005. (Hina) - Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati danas će zatražiti smjenu Jadranke Cigelj s dužnosti predstojnice Vladina Ureda za udruge jer se "pokazala nekompetentnom osobom za odgovornu zadaću izgradnje dijaloga s civilnim društvom".

"Šokirani smo izjavama osobe koja brine za razvoj civilnog društva", rekla je predsjednica HNS-a Vesna Pusić i najavila da će "zbog diskriminirajućih i pristranih stajališta Jadranke Cigelj" HNS danas na aktualnom satu u Hrvatskom saboru tražiti njenu smjenu.

HNS ocjenjuje da su stajališta Jadranke Cigelj ujedno i stajališta Vlade RH te zamjera Vladi što se potcjenjivački odnosi prema udrugama umjesto da pomaže razvoju civilnog društva.

Potpredsjednica HNS-a Morana Paliković- Gruden je napomenula da još uvijek nema odgovarajuće Strategije razvoja civilnog društva niti kriterija oko raspodjele sredstava civilnim udrugama.

Jadranka Cigelj, primjerice ženskim udrugama, kojih je oko 7000, preporuča samo humanitarni rad i borbu protiv nasilja i pritom se zalaže za "zdravi feminizam", navodi Paliković-Gruden.

"Vlada nema što imati mišljenje o stajalištima udruga osim u slučaju kad zagovaraju netoleranciju i nasilje", rekla je Vesna Pusić te navela da HNS zamjera državi što, umjesto da pomaže razvoju civilnog društva, zapravo želi biti njegov policajac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙