FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svi sveti - stranke i udruge položile vijence

ZAGREB/SISAK, 1. studenog 2005. (Hina) - Na današnji blagdan Svihsvetih političke stranke i udruge te mnogobrojni građani polaganjemvijenaca i paljenjem svijeća prisjećaju se svojih najmilijih, svihpoginulih u obrani Domovine i velikana hrvatske povijesti.
ZAGREB/SISAK, 1. studenog 2005. (Hina) - Na današnji blagdan Svih svetih političke stranke i udruge te mnogobrojni građani polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća prisjećaju se svojih najmilijih, svih poginulih u obrani Domovine i velikana hrvatske povijesti.

Kod križa u Aleji hrvatskih branitelja na zagrebačkome groblju Mirogoju vijence su položila i zapalila svijeće izaslanstva HDZ-a, SDP-a, HNS-a, DC-a, Društva domovinskog ponosa i časti "Viribus unitis", na čelu s umirovljenim hrvatskim generalima, te zagrebački gradski zastupnici Nezavisne liste Borisa Mikšića i drugi.

Predstavnici Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske cvijeće su položili kod križa u Aleji hrvatskih branitelja te na grobnicu narodnih heroja, na grobove Vladimira Nazora, Ivana Ribara i Vladimira Bakarića, partizansko groblje i groblje kozaračke djece na Mirogoju. Cvijeće su položili i na spomenik na Dotrščini.

Izaslanstvo HDZ-a i DC-a te Društva domovinskog ponosa i časti "Viribus unitis" i predstavnici Nezavisne liste Borisa Mikšića vijence su položili i zapalili svijeće i na grobu prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana na Mirogoju.

Izaslanstvo HDZ-a vijence je položilo i zapalilo svijeće i na Oltaru Domovine na Medvedgradu te na grobu Stjepana Radića i Ante Starčevića u Šestinama.

Izaslanstvo HNS-a vijence je položilo i zapalilo svijeće na grobove Mike Tripala, Marka Koprtle, Srećka Bijelića i Krešimira Džebe.

Izaslanstvo HSS-a vijence je položilo i zapalilo svijeće na grobove Drage Stipca, Josipa Torbara i Ivana Pernara, Antuna Radića te Stjepana Radića, Vladka Mačeka i Jurja Krnjevića.

Umirovljeni generali udruge "Viribus unitis" vijenac su položili i zapalili svijeću i na grobu ratnog ministra obrane Gojka Šuška.

Izaslanstvo DC-a vijenac je položilo i zapalilo svijeće i kod glavnoga križa na Mirogoju, a izaslanstvo Zagreba kod spomenika braniteljima Maksimira.

U spomen na poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu, kod glavnoga spomen-obilježja u Aleji poginulih hrvatskih branitelja na Miroševcu vijence su položila i zapalila svijeće izaslanstva ministarstava obrane, unutarnjih poslova i obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Izaslanstvo Županijskog odbora HDZ -a Krapinsko - zagorske županije, općinske organizacije stranke iz Velikog Trgovišća i Zaklade hrvatskog državnog zavjeta danas su položili vijenac i zapalili svijeće ispred biste dr. Franje Tuđmana u dvorištu njegove rodne kuće u Velikom Trgovišću.

Umirovljeni hrvatski generali Domovinskog rata, okupljeni u "Viribus unitis", danas su, u povodu blagdana Svih svetih, položili cvijeće i zapalili svijeće na grobu stožernoga generala Janka Bobetka na gradskome groblju Viktorovcu u Sisku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙