FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HNS proslavio 15. obljetnicu osnutka

ZAGREB, 15. listopada 2005. (Hina) - Hrvatska narodna stranka -liberalni demokrati proslavila je danas u Zagrebu 15. obljetnicuosnutka prigodnom svečanošću na kojoj je predsjednica stranke VesnaPusić ocijenila da je tijekom tog razdoblja Hrvatska prevalila put unormalnu demokraciju i da se dio snova ipak ostvario, ali da za HNSostaje obveza da s više poleta radi na poslu započetom prije 15godina.
ZAGREB, 15. listopada 2005. (Hina) - Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati proslavila je danas u Zagrebu 15. obljetnicu osnutka prigodnom svečanošću na kojoj je predsjednica stranke Vesna Pusić ocijenila da je tijekom tog razdoblja Hrvatska prevalila put u normalnu demokraciju i da se dio snova ipak ostvario, ali da za HNS ostaje obveza da s više poleta radi na poslu započetom prije 15 godina.

"HNS je uvijek donosio ideje i stajališta koja nisu bila sasvim konvencionalna i uobičajena, a koja su kasnije postala opća mjesta u hrvatskoj politici", izjavila je Pusić na svečanosti u Maloj dvorani KD "Vatroslav Lisinski".

Ustvrdivši kako više ne živimo u vremenu prekretnica, nego u vremenu primjene ideja, upozorila je da njihova realizacija izostaje i da bez toga ni vrijeme velikih odluka nije imalo smisla. HNS ima zadaću da tu napravi iskorak, dodala je.

Počasna predsjednica HNS-a Savka Dabčević Kučar ocijenila je da se Hrvatska nalazi na "uzletnoj stazi" i naglasila da će svi izazovi koji stoje pred Hrvatskom biti glavna tema HNS-ova rada, a ponajviše gospodarstvo i europske integracije.

Predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Radimir Čačić naveo je da se HNS ponosi ljudima čija je politička i ljudska veličina prepoznata i prije 90-ih. To su Mika Tripalo, Krešimir Džeba, Srećko Bijelić, Dragutin Haramija, Stjepan Mesić i drugi, rekao je i dodao da je HNS stranka koja i danas u sebi nosi snažne potencijale.

Stranka je, kako je rekao, od osnutka narasla više od pet puta i sada ima 27.000 članova, a broj predstavnika lokalnih vlasti narastao je s 400 na 800.

HNS će kao stranka centra nastaviti takvim uzlaznim tempom, rekao je, ustvrdivši da će s 15 posto glasova samostalno ili 25 posto s koalicijskim partnerima sudjelovati u donošenju važnih odluka.

Nagrada "Krešimir Džeba" za 2005. uručena je Božidaru Kolariću iz Varaždina.

Na svečanosti su bili i stranački gosti Tonino Picula iz SDP-a, Zdenko Haramija iz HSS-a, Miroslav Rožić iz HSP-a, Hrvoje Vojković iz HSLS-a, Stevan Pejnović iz PGS-a, Joško Morić iz DC-a i Šemso Tanković iz SDA.

Picula je izrazio uvjerenost da će HNS punoljetnost dočekati kao stranka na vlasti te je dodao da tamo ne će biti sami nego zajedno sa SDP-om.

HNS i Libra početkom godine službeno su se ujedinili u jednu stranku, HNS - liberalni demokrati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙