FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hercegovačko-neretvanska županija osudila postupak federalne policije

MOSTAR, 8. studenog 2005. (Hina) - Vlada Hercegovačko-neretvanskežupanije (HNŽ) na izvanrednoj je sjednici održanoj u utorak navečer uMostaru ocijenila "neprimjerenom" akciju policije Federacije BiH užupanijskom MUP-u iz kojega je u ponedjeljak zaplijenjena određenapisana dokumentacija.
MOSTAR, 8. studenog 2005. (Hina) - Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) na izvanrednoj je sjednici održanoj u utorak navečer u Mostaru ocijenila "neprimjerenom" akciju policije Federacije BiH u županijskom MUP-u iz kojega je u ponedjeljak zaplijenjena određena pisana dokumentacija.

"Ne želeći ulaziti u ovlasti pravosudnih institucija, način na koji su pripadnici Federalnog MUP-a proveli nalog Suda BiH neprirodan je i neprimjeren", ističe se u priopćenju Vlade HNŽ-a.

Dodaje se kako je tom akcijom "doveden u pitanje dignitet ministarstva unutarnjih poslova HNŽ-a i vlade te županije u obavljanju njezinih ustavnih i zakonskih ovlasti".

Uz federalnu policiju u akciji su sudjelovali pripadnici federalne financijske policije te Europske policije misije u BiH (EUPM). Iz federalne policije i državnoga tužiteljstva, koje je naložilo istragu, u utorak nije bilo nikakvih obavijesti.

Prema pisanju bosanskohercegovačkih listova, akcija pokrenuta zbog sumnje da se mostarska policija bavila krivotvorenjem dokumenata i registriranjem ukradenih automobila. Prema pisanju medija, posebno se istražuje odgovornost prvih ljudi mostarske policije, uključujući i županijskog ministra Tomislava Martinovića.

Vlada HNŽ je na svojoj sjednici dala potporu Martinoviću u daljem radu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙