FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Schwarz- Schilling kandidat za međunarodnog predstavnika u BiH

BERLIN, 31. listopada 2005. (Hina) - Njemačka vlada predložila jedemokršćanskog političara i bivšeg ministra pošte i telekomunikacijaChristiana Schwarza - Schillinga za dužnost visokog predstavnika međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini, javljaju njemački medijiu ponedjeljak.
BERLIN, 31. listopada 2005. (Hina) - Njemačka vlada predložila je demokršćanskog političara i bivšeg ministra pošte i telekomunikacija Christiana Schwarza - Schillinga za dužnost visokog predstavnika međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini, javljaju njemački mediji u ponedjeljak.

"Njemačka kandidatura je bila očekivana a time se pokazuje da smo spremni preuzeti odgovornost na zapadnom Balkanu", izjavio je Schwarz - Schilling. Član Kršćansko demokratske unije (CDU) se raduje kandidaturi i vjeruje da bi mu njegovo iskustvo s Bosnom i Hercegovinom moglo biti vrlo korisno na novom položaju.

"Moje veliko blago je povjerenje koje građani Bosne i Hercegovine gaje prema meni", zaključio je Schwarz - Schilling.

Schwarz - Schilling je od 1993. aktivan na području Bosne i Hercegovine a neko je vrijeme obnašao dužnost međunarodnog posrednika između zaraćenih strana kada je aktivnim angažmanom i prisutnošću na terenu stekao povjerenje sukobljenih strana. Bivši ministar pošte u vladi Helmuta Kohla u Njemačkoj na glasu je kao dobar poznavatelj situacije na zapadnom Balkanu.

Uz Schwarza - Schillinga za položaj visokog predstavnika međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini kandidati su i Laura Marichian iz Italije, Aleksandar Vondra iz Češke i Michiel Patijin iz Nizozemske.

Odluku o nasljedniku Paddyja Ashdowna Europsko vijeće bi trebalo donijeti potkraj studenoga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙