FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najavljena hrvatska praizvedba "Uspona i pada Maloga Glasa"

RIJEKA, 8. studenoga 2005.(Hina) - Hrvatska praizvedba glazbenemelodrame Jima Cartwrighta "Uspon i pad Malog Glasa" u režijislovenske redateljice Mateje Koležnik, koja je na rasporedu HNK "Ivanapl. Zajca" 12. studenoga, najavljena je na današnjoj konferenciji zanovinstvo.
RIJEKA, 8. studenoga 2005.(Hina) - Hrvatska praizvedba glazbene melodrame Jima Cartwrighta "Uspon i pad Malog Glasa" u režiji slovenske redateljice Mateje Koležnik, koja je na rasporedu HNK "Ivana pl. Zajca" 12. studenoga, najavljena je na današnjoj konferenciji za novinstvo.

Uloga pjevačice Malog Glasa pripala je mladoj zagrebačkoj pjevačici Ivani Starčević, kojoj je to pvi kazališni nastup. Nju je odabrala redateljica Mateja Koležnik pošto ju je uočila za nastupa u jednom od televizijskih "talents" serijala.

Njezinu majku glumi Olivera Baljak, a ulogu menadžera Maloga Glasa od danas je preuzeo Alen Liverić od Galiana Pahora, koji je nenadano obolio. Osim njih će glumiti Biljana Torić, Damir Orlić, Luka Peroš, Denis Brižić, Stanislava Šćulac i Angela Nujić.

Redateljica Koležnik je s Matejom Filipčićem postavila i scenografiju, kostime je izradio Alan Hranitelj, a glazba je djelo Coca Mosquita, hrvatskog skladatelja najpoznatijeg po djelovanju u pop-grupi "Jinx".

On je, kako je rekao na konferenciji za novinstvo, izradio aranžmane i osuvremenio pjesme izvođača koji se spominju u izvornom tekstu komada, kao što su Shirley Basey, Judy Garland ili Marylin Monroe, a ostalu scensku glazbu nastojao je napisati kao redizajn vokalnoga revijalnog svinga iz sredine prošlog stoljeća.

Redateljica Koležnik je na novinarski upit o sličnosti predstave s istoimenim filmom, snimljenim po tom tekstu, kazala da nije ni mislila o filmu dok je postavljana predstava. Rekla je da je radila po izvornu tekstu i dodala da bi i film bio drukčiji kad bi glumili drugi glumci te da su film i kazalište različiti mediji.

U "Usponu i padu Malog Glasa" govori se o povučenoj djevojci iz radničke klase koja nevjerojatnim darom oponašanja glazbenih zvijezda postiže brzu slavu, ali i jednako brz povratak u anonimnost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙