FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Riječka Talijanska drama otvorila sezonu

RIJEKA,27. listopada 2005.(Hina) - Talijanska drama Hrvatskoga narodnogkazališta Ivana pl. Zajca večerašnjom izvedbom komedije GiacintaGalline "Zente Refada (Skorojevići)" u režiji Francesca Macedoniaotvorila je ovogodišnju sezonu.
RIJEKA,27. listopada 2005.(Hina) - Talijanska drama Hrvatskoga narodnog kazališta Ivana pl. Zajca večerašnjom izvedbom komedije Giacinta Galline "Zente Refada (Skorojevići)" u režiji Francesca Macedonia otvorila je ovogodišnju sezonu.

Ta je predstava premijerno odigrana u srpnju ove godine u sklopu festivala Riječke ljetne noći. Tijekom listopada Talijanska drama je sa "Skorojevićima" gostovala u Trstu gdje ju je gledalo oko 9000 gledatelja.

Glumili su, među ostalima, Orazio Bobbio, Rosanna Bubola, Bruno Nacinovich, Elvia Nacinovich i Maria Grazia Plos. Predstava je na scenu postavljena u suradnji s tršćanskim kazalištem "La Contrada".

U "Skorojevićima" je riječ o obitelji koja svojim nedavno stečenim bogatstvom pokušava kupiti i društveni ugled. Napisana je i odigrana na venecijanskom dijalektu.

Novost ovogodišnje sezone Talijanske drame je da će sve predstave imati i titlovani prijevod na hrvatski jezik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙