FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 26. listopada 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti
ZAGREB, 26. listopada 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti

OSIJEK - Viši inspektor zaštite prirode Ministarstva kulture Željko Vuković rekao je danas kako je primio više dojava građana o sumnjivom ponašanju labudova na području Baranje, te da će to ispitati nadležne veterinarske službe. U Kopačkom ritu, gdje je jedan od najvećih ornitoloških rezervata ptica u Hrvatskoj i gdje je pojačano motrenje ptica, nije uočeno ništa zabrinjavajuće, rekla je ravnateljica Javne ustanove Park prirode Kopački rit Biserka Vištica. Zvonko Ibriks, direktor našičkog ribnjaka, gdje je do sada pronađeno 13 uginulih labudova, od kojih je na dvama potvrđen virus, rekao je kako tamo nema novih slučajeva uginuća labudova.

ZAGREB - Hrvatski proizvođači peradi nude i jamče svjež, nutritivno visoko vrijedan i zdravstveno ispravan proizvod, a s obzirom na novonastalu situaciju, pojačane su mjere kontrole, priopćeno je danas iz Gospodarsko interesnog udruženja vodećih proizvođača u peradarskoj industriji pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK). Kod svih proizvođača peradi u intenzivnoj proizvodnji perad se nalazi u fizički strogo zatvorenim i kontroliranim objektima. Perad se nalazi pod 24-satnim nadzorom i sve mjere preventivne bio-zaštite u svim fazama proizvodnje provode se kontinuirano, ističu vodeći proizvođači peradi.

ZAGREB - Radi kvalitetnijeg rješavanja prometnih problema u Zagrebu danas je u Gradskom poglavarstvu potpisan Sporazum o srednjoročnoj suradnji od 2005. do 2008. između Grada Zagreba, Fakulteta prometnih znanosti i Instituta za promet i veze. "Taj je sporazum okvir dugogodišnje suradnje Grada Zagreba s Fakultetom i Institutom čiji će stručnjaci odgovoriti na pitanja o mogućnostima izgradnje podzemne ili nadzemne (lake) željeznice te uspostave sustava tarifno-prijevozne unije", rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je u ime Grada Zagreba potpisao sporazum.

VINKOVCI - "Alternativa smo HDZ-ovoj politici i kanimo ga pobijediti na idućim izborima", rekao je predsjednik SDP-a Ivica Račan u Vinkovcima novinarima uoči radnog sastanka s predsjednicima županijskih, gradskih i općinskih ogranaka SDP-a u Slavoniji i Baranji. Ocijenio je kako HDZ u Hrvatskoj samo "dobro dovršava razvojne projekte koje je počeo SDP i još ne provodi dublje reforme". Loše gospodarstvo trenutačno je najveći problem za Sanaderovu Vladu, istaknuo je Račan, dodavši kako se neće kandidirati za predsjednika stranke kad za dvije do tri godine budu unutarstranački izbori.

ZAGREB - Predstavnici socijalnih partnera izrazili su danas zadovoljstvo provedbom reforme pravosuđa te predloženim izmjenama Stečajnog zakona, izvijestio je novinare nakon današnje sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća predstojnik Ureda za socijalno partnerstvo Vitomir Begović. Izrazivši zadovoljstvo učinjenim i najavljenim mjerama u reformi pravosuđa, koje je na sjednici podastrla ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt, poslodavci su istaknuli da treba poboljšati položaj sudaca, povisiti im plaće, ali i odgovornost. Sindikalci pak kažu da je važno brže rješavati radne parnice, pri čemu je ministrica najavila osnivanje specijaliziranih sudskih vijeća za takve parnice te dopunsku izobrazbu sudaca za njihovo vođenje.

ZAGREB - Hrvatski sindikat djelatnika u kulturi zatražit će povlačenje Prijedloga zakona o kazalištima iz saborske procedure, jer ga smatra nepopravljivim, nepreciznim i manipulirajućim. Iako je zakon pokušao napraviti reformu u području kazališta, u tome nažalost nije uspio jer nema osnovnu misao i ideju što bi trebalo biti kazalište i kazališna djelatnost, izjavila je Ljubica Pilić, glavna tajnica Sindikata, na današnjoj konferenciji za novinare. Sindikat upozorava da Prijedlog zakona spušta nacionalna kazališta na razinu gradskih kazališta te da se time Hrvatska odriče svoje tradicije, visokog rejtinga i digniteta koje bi zakon zapravo trebao očuvati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙