FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Makedoniji nema ptičje gripe

SKOPLJE, , 4. studenog 2005. (Hina) - U Makedoniji nema ptičje gripe,pokazali su konačni rezultati analiza obavljenih u referentnomlaboratoriju u Weybridgeu kod Londona, priopćio je u petak direktorDržavne veterinarske uprave Slobodan Čokrevski ali i upozorio da jošnije vrijeme za opuštanje.
SKOPLJE, , 4. studenog 2005. (Hina) - U Makedoniji nema ptičje gripe, pokazali su konačni rezultati analiza obavljenih u referentnom laboratoriju u Weybridgeu kod Londona, priopćio je u petak direktor Državne veterinarske uprave Slobodan Čokrevski ali i upozorio da još nije vrijeme za opuštanje.

Konačni rezultati analize uzoraka sumnjive kokoši iz bitoljskog sela Mogila, analizirani u referentnom laboratoriju u Londonu su negativni i može se reći da za sada u Makedoniji nema ptičje gripe ali opasnost još uvijek postoji, rekao je Čokrevski.

Zato, dodao je, u suglasnosti s novom direktivom Europske unije stanje na terenu pratit će se redovito zbog pojave virusa ptičje gripe u regiji i divljih ptica selica koje ga mogu prenijeti i u Makedoniju. Do kraja ove godine pratit će se kretanje divljih ptica na svim lokacijama gdje obično slijeću.

Čokrevski je rekao da su o nalazima obaviještene sve relevantne svjetske organizacije i izrazio nadu da će ubrzo biti skinuta zabrana za izvoz peradi i jaja iz Makedonije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙