FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HND osupnut presudom Matvejeviću

ZAGREB, 5. studenog 2005. (Hina) - Hrvatsko novinarsko društvopriopćilo je danas da je osupnuto nepravomoćnom zatvorskom kaznom kojuje književniku Predragu Matvejeviću izrekao Općinski sud u Zagrebuzbog klevete u novinskom tekstu.
ZAGREB, 5. studenog 2005. (Hina) - Hrvatsko novinarsko društvo priopćilo je danas da je osupnuto nepravomoćnom zatvorskom kaznom koju je književniku Predragu Matvejeviću izrekao Općinski sud u Zagrebu zbog klevete u novinskom tekstu.

Iako je dosuđena kazna zbog klevete i uvrede pisca Mile Pešorde nepravomoćna i uvjetna, HND iskazuje veliko nezadovoljstvo zbog toga što se i dalje donose zatvorske presude zbog tobožnje klevete iskazane u novinskim tekstovima.

HND se zalaže za potpunu dekriminalizaciju klevete ili, najmanje, ako kleveta ipak ostane krivično djelo - za ukidanje mogućnosti zatvorske presude, kaže se u priopćenju koje je za Hrvatsko novinarsko društvo potpisao njegov potpredsjednik Zdenko Duka.

U priopćenju se podsjeća da je spomenutu kaznu Općinski sud u Zagrebu dosudio Matvejeviću 2. studenog zbog novinskog teksta "Naši talibani" koji je objavljen prije četiri godine u Jutarnjem listu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙