FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zbog slučaja Jović danas sjednica Izvršnog odbora HND-a

ZAGREB, 7. listopada 2005. (Hina) - Zbog slučaja splitskog novinara ibivšeg urednika "Slobodne Dalmacije" Josipa Jovića, koji je jučeruhićen da bi bio izručen Haaškom sudu, Izvršni odbor Hrvatskognovinarskog društva danas je za 17 sati sazvao izvanrednu sjednicu.
ZAGREB, 7. listopada 2005. (Hina) - Zbog slučaja splitskog novinara i bivšeg urednika "Slobodne Dalmacije" Josipa Jovića, koji je jučer uhićen da bi bio izručen Haaškom sudu, Izvršni odbor Hrvatskog novinarskog društva danas je za 17 sati sazvao izvanrednu sjednicu.

Predsjednik HND-a Dragutin Lučić izjavio je Hini kako je danas o slučaju Jović razgovarao s podtajnikom Međunarodne federacije novinara Oliverom Money Kyrleom, a već ranije je o tome izvijestio i glavnog tajnika Međunarodne federacije novinara Aidana Whitea te predsjednika europske federacije novinara Arnea Koeniga, zatraživši pri tome njihovu interpretaciju cijelog slučaja.

Potpredsjednik HND-a Zdenko Duka mišljenja je kako je Jović pogriješio jer se nije odazvao pozivu Haaškog suda ističući kako nitko ne može biti izuzet iz domašaja pravne države.

"Jasno je da ne možemo podržati privođenje i pritvaranje jednog novinara zbog toga što je objavio, pa makar to bila i objava svjedočenja zaštićenog svjedoka. To je svjedočenje bilo objavljeno već i ranije, izjavio je Duka za današnji Jutarnji list.

(Hina) xkt ysšh

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙