FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 8. listopada 2005.(Hina) - Pregled vijesti do 4,30 sati
ZAGREB, 8. listopada 2005.(Hina) - Pregled vijesti do 4,30 sati

ZAGREB -Premijer Ivo Sanader izjavio je sinoć da Hrvatskoj ne trebaju izvanredni izbori, niti će se u njih ići. Hrvatskoj ne trebaju novi izbori, rekao je Sanader na Hrvatskoj televiziji, tumačeći da bi s obzirom na izborne procese to značilo barem šest mjeseci "blokade", a što Hrvatskoj u sadašnjoj osjetljivoj fazi započetih pregovora s Europskom unijom ne odgovara. Odbio je ideju o velikoj koaliciji HDZ-a i SDP-a. Uz objašnjenje da se izvršna vlast ne smije miješati u pravosuđe, nije želio komentirati slučaj privođenja novinara Josipa Jovića i "slučaj Petrač". Naglasio je da je Hrvatska apsolutno poslovno sigurna zemlja; da je službenim početkom pregovora s EU Hrvatska dobila konačnu potvrdu da je zrela demokratska zemlja, a što je, istaknuo je, priznanje svim njezinim građanima. Premijer Sanader najavio je da će javnosti uskoro biti predstavljen kompletan sastav pregovaračkog tima za pregovore s EU.

ZAGREB - Hrvatsko novinarsko društvo (HND) jučer je u konzultacijama sa svjetskom i europskom federacijom novinara (IFJ/EFJ) pozvalo Haaški sud da razmotri mogućnost obustave postupka protiv novinara Josipa Jovića, koji je uhićen da bi bio izručen Haaškom sudu, te drugih suoptuženih hrvatskih novinara. HND istodobno poziva kolege i članove da se drže zakona, pravila i odluka svih hrvatskih sudova pa tako i Haaškog, priopćeno je nakon izvanredne sjednice Izvršnog odbora HND-a, održane popodne zbog slučaja splitskog novinara i bivšeg urednika "Slobodne Dalmacije" Josipa Jovića. Izvršni odbor HND-a ističe također da su načela slobode medija i vladavine prava temeljne odrednice novinarskog djelovanja.

ZAGREB - Dragutin Golik, koji je jučer ujutro ranjen pri pokušaju hvatanja pljačkaša banke u zagrebačkom naselju Drvinju, popodne je ponovno operiran zbog krvarenja rane, no njegovo je stanje i dalje kritično, doznaje se sinoć u Općoj bolnici Sveti Duh. Pedeset i dvogodišnji veteran Domovinskog rata ranjen je pri pokušaju hvatanja razbojnika koji su opljačkali više od pola milijuna kuna iz banke u zagrebačkom naselju Drvinju.

OSIJEK - U osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) sinoć je izvedena prva ovosezonska premijera, kazališna igra u tri čina "Đavo", autora Ferenca Molnara, u režiji mađarskog redatelja Tamasa Balika. Predstava je postavljena u koprodukciji s Narodnim kazalištem iz Pečuha, čiji je Baliko dugogodišnji intendant. Prvi put je prikazana 1907. u Budimpešti, na sceni osječkoga HNK-a prvi je put izvedena 1910., a posljednji put u studenom 1939. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙