FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ček za razminiranje Baštice

ZADAR, 21. listopada 2005. (Hina) - Predsjednik Američke trgovačkekomore u Hrvatskoj Mark Gero, veleposlanik SAD-a u RH Ralph Frank ikanadska veleposlanica Stefanie Beck Galvani predali su danaspotpredsjedniku Hrvatskog centra za razminiranje Mirku Ivanušiću čekna iznos od 60.500 američkih dolara.
ZADAR, 21. listopada 2005. (Hina) - Predsjednik Američke trgovačke komore u Hrvatskoj Mark Gero, veleposlanik SAD-a u RH Ralph Frank i kanadska veleposlanica Stefanie Beck Galvani predali su danas potpredsjedniku Hrvatskog centra za razminiranje Mirku Ivanušiću ček na iznos od 60.500 američkih dolara.

Ček je predan na prostoru Baštice u zadarskom zaleđu ispred terena za razminiranje.

Novac je prikupljen prošle godine na humanitarnoj "Noći 1000 večera", koju je organizirala Američka trgovačka komora u Hrvatskoj, a prikupljena sredstva uvećale su vlade SAD-a i Kanade.

HCR će taj novac iskoristiti za razminiranje 25.297 četvornih metara miniranog poljoprivrednog terena u Baštici.

Zahvalivši na donaciji Američkoj trgovačkoj komori i veleposlanstvima SAD-a i Kanade, Mirko Ivanušić je istaknuo da su takvi projekti neobično važni, ne samo radi razminiranja, nego i da se senzibilizira šira javnost kako bi Hrvatska ostvarila svoj plan ukupnog razminiranja do 2009. godine.

Podsjetio je da je u Zadarskoj županiji preostalo još puno miniranih površina, te je dodao da će se takvim projektima smanjiti žrtve i omogućiti obnova toga područja.

Američki veleposlanik Ralph Frank zahvalio je svima koji su sudjelovali u ovoj akciji. Rekao je da je vlada njegove zemlje od 1998. pomogla Hrvatskoj s 14 milijuna dolara u razminiranju.

Voditelj zadarske podružnice HCR-a Ivan Čikara podsjetio je da su u Zadarskoj županiji do sada razminirana 22 četvorna kilometra površine.

Od 1995. na području Zadarske županije dogodila su se, rekao je on, 252 incidenta na miniranim područjima u kojima je 77 osoba smrtno stradalo, 142 su teško ozlijeđene, a još više ih je zadobilo lakše ozljede.

Svečanosti predaje čeka bili su nazočni predstavnici Zadarske županije i grada Benkovca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙