FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zračni most NATO-UNHCR u Pakistanu produžit će se

ŽENEVA, 3. studenog 2005. (Hina/AFP) - Zračni most koji su NATO iUNHCR (Visoko povjerenstvo za izbjeglice) uspostavili 19. listopadakako bi pomogli žrtvama potresa od 8. listopada u Pakistanu, produžitće se i na sljedeći tjedan, priopćio je u četvrtak UN.
ŽENEVA, 3. studenog 2005. (Hina/AFP) - Zračni most koji su NATO i UNHCR (Visoko povjerenstvo za izbjeglice) uspostavili 19. listopada kako bi pomogli žrtvama potresa od 8. listopada u Pakistanu, produžit će se i na sljedeći tjedan, priopćio je u četvrtak UN.

NATO je dosad na to područje dopremio više od osamsto tona opreme za skloništa i šatora iz skladišta HCR-a u Turskoj.

Idućeg će tjedna vojni savez dopremiti pomoć iz skladišta u Danskoj i Jordanu, istaknuo je u priopćenju Antonio Guterres, visoki povjerenik za izbjeglice.

U drugoj fazi dopreme pomoći putem zračnog mosta dopremit će se 320.580 deka, 15.000 plastičnih cerada, 995 šatora, 30.996 madraca i druge opreme iz tih triju zemalja, dodaje agencija.

Vojni teretni zrakoplovi iz Velike Britanije, Danske, Francuske, Grčke, Italije, Turske i Sjedinjenih Država izveli su dosad 51 let. Nakon razornog potresa 8. listopada u pakistanskom Kašmiru, HCR je prevezao više od 2.000 tona tereta, uglavnom skloništa iz drugih spasilačkih operacija.

HCR se nada da će do konca operacije dopremiti u Pakistan više od 500.000 deka i 20.000 šatora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙