FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MUP: Izmijenjenim pravilnikom omogućeno kvalitetnije razminiranje

ZAGREB, 11. listopada 2005. (Hina) - Ministarstvo unutarnjih poslova(MUP), u suradnji s zainteresiranim institucijama i udrugamaizmijenilo je pravilnik o razminiranju koji će, kako ističu, omogućitikvalitetnije obavljanje tog posla i postrožiti kontrolu njegovekvalitete, priopćeno je danas iz MUP-a.
ZAGREB, 11. listopada 2005. (Hina) - Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP), u suradnji s zainteresiranim institucijama i udrugama izmijenilo je pravilnik o razminiranju koji će, kako ističu, omogućiti kvalitetnije obavljanje tog posla i postrožiti kontrolu njegove kvalitete, priopćeno je danas iz MUP-a.

Izmjenama i dopunama Pravilnika o načinu obavljanja poslova razminiranja tvrtkama koje obavljaju te poslove omogućit će se da, ukoliko naiđu na sustavno miniranje, nastave s poslovima razminiranja bez prestanka radova. Uvodi se i kontrola kvalitete; nju će obavljati Hrvatski centar za razminiranje (HCR) koji će u suradnji s Centrom za testiranje razvoj i obuku jednom godišnje provjeravati i metaldetektore te izdavati potvrdu za rad s tim uređajima, kaže se u priopćenju.

Izmjenama Pravilnika detaljnije je propisana procedura i način rada za svaku metodu razminiranja te strojeva koji se pritom koriste.

MUP je izvijestio i da je izradio i prijedlog Pravilnika o opremi i zaštitnim sustavima namijenjenim za rad u prostorima ugroženim eksplozivnom atmosferom te Pravilnik o označavanju eksplozivnih tvari, usklađen s europskim propisima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙