FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Donacija 50 tisuća dolara za razminiranje Vinkovaca

ZAGREB, 28. listopada 2005. (Hina) - Amway d.o.o. Hrvatska i njegovidistributeri donirali su, u suradnji s veleposlanstvom SAD-a, 50.000američkih dolara za razminiranje dvaju područja u Vinkovcima u bliziniželjezničkih i cestovnih pravaca, Centra za rehabilitaciju djece spoteškoćama u razvoju "Mala Terezija" i industrijskih postrojenja te uneposrednoj blizini stambenih objekata, priopćeno je danas iz Amwaya.
ZAGREB, 28. listopada 2005. (Hina) - Amway d.o.o. Hrvatska i njegovi distributeri donirali su, u suradnji s veleposlanstvom SAD-a, 50.000 američkih dolara za razminiranje dvaju područja u Vinkovcima u blizini željezničkih i cestovnih pravaca, Centra za rehabilitaciju djece s poteškoćama u razvoju "Mala Terezija" i industrijskih postrojenja te u neposrednoj blizini stambenih objekata, priopćeno je danas iz Amwaya.

Taj je projekt rezultat suradnje s ITF-om (The International Trust Fund for Demining and Mine Victims Assistance) i veleposlanstvom SAD-a, a cilj je akcije pomoći razminiranje područja veličine 21.950 četvornih metara. Predviđa se da će projekt razminiranja toga područja biti gotov do kraja ove godine.

Amway i američka vlada prvi su put udružili snage na projektu razminiranja Žrnovnice pokraj Splita 2003., čime su pomogli razminiranje 49.000 četvornih metara oko osnovne škole. Razminiranje toga područja bilo je prioritetno jer je riječ o lokaciji na kojoj se kreću djeca, ističe se u priopćenju.

Pretpostavlja se da je od ukupne površine Republike Hrvatske tri posto teritorija onečišćeno minama, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙