FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Umirovljen dosadašnji načelnik Generalštaba Vojske SCG

BEOGRAD,6. listopada(Hina) - Vrhovni savjet odbrane (VSO) Srbije i CrneGore umirovio je u četvrtak načelnika generalštaba Vojske SCG generalaDragana Paskaša, te na tu funkciju postavio general-majora LjubišuJokića, dosadašnjeg pomoćnika ministra obrane, priopćeno je nakonsjednice VSO-a u Beogradu.
BEOGRAD,6. listopada(Hina) - Vrhovni savjet odbrane (VSO) Srbije i Crne Gore umirovio je u četvrtak načelnika generalštaba Vojske SCG generala Dragana Paskaša, te na tu funkciju postavio general-majora Ljubišu Jokića, dosadašnjeg pomoćnika ministra obrane, priopćeno je nakon sjednice VSO-a u Beogradu.

Osim Paskaša, umirovljen je i general-major Svetko Kovač, dosadašnji načelnik Vojno-sigurnosne agencije i viceadmiral Mihailo Žarković, zapovjednik Korpusa Ratne mornarice, kao i još neki generali rođeni nakon 1950. godine.

U priopćenju nisu navedeni razlozi za umirovljenje dosadašnjeg načelnika Paskaša, ali su srbijanski mediji proteklih dana pisali da je smjena načelnika generalštaba zahtjev crnogorske vlasti, kako bi zauzvrat Crna Gora podržala kandidata Vlade Srbije za novog ministra obrane, donedavnog načelnika Vojno-medicinske akademije u Beogradu Zorana Stankovića.

Dosadašnji ministar obrane Prvoslav Davinić nedavno je podnio ostavku, ali o njoj se još nije izjasnila Skupština državne zajednice Srbije i Crne Gore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙