FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Crna Gora može i samostalno sklopiti sporazum s NATO-om

PODGORICA, 1. studenog 2005. (Hina) - Ako parlament Državne zajedniceSrbije i Crne Gore ne prihvati sporazum s NATO-om, crnogorskaSocijaldemokratska partija (SDP) će inicirati da Crna Gora samostalnopotpiše bilateralni sporazum sa Savezom, najavljeno je u utorak iz testranke, koja s Demokratskom partijom socijalista (DPS) čini vladajućukoaliciju u Crnoj Gori.
PODGORICA, 1. studenog 2005. (Hina) - Ako parlament Državne zajednice Srbije i Crne Gore ne prihvati sporazum s NATO-om, crnogorska Socijaldemokratska partija (SDP) će inicirati da Crna Gora samostalno potpiše bilateralni sporazum sa Savezom, najavljeno je u utorak iz te stranke, koja s Demokratskom partijom socijalista (DPS) čini vladajuću koaliciju u Crnoj Gori.

Dužnosnik SDP-a Borislav Banović ocijenio je da postoje širi politički razlozi da Skupština Državne zajednice prihvati sporazum koji podrazumijeva transport NATO trupa kroz Srbiju i Crnu Goru.

"Ukoliko ne prihvati sporazum, Crna Gora može ući u neki poseban bilateralni sporazum s NATO-om u okviru svojih nadležnosti, a koje se ne odnose na vojna već na pitanja transporta, prometa, telekomunikacija i drugih", kazao je Banović.

Banović je ocijenio da za usvajanje sporazuma postoje opravdani razlozi u konkretnim situacijama i naveo da u regiji postoji još potencijalno nestabilnih područja.

"Zbog toga je važno omogućiti i stvoriti uvjete mirovnim snagama da u slučaju potrebe mogu intervenirati", kazao je Banović.

U Skupštini Državne zajednice sredinom tjedna trebala bi se otvoriti rasprava o tome da li će Srbija i Crna Gora potpisati sporazum s NATO-om odnosno dopustiti zračnim snagama Saveza prelet preko teritorija državne zajednice. Razgovori o tome između dviju strana već su obavljeni te je ostalo Skupštini da dogovoreno i verificira.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙