FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poznati patolog kandidat za ministra obrane SCG

BEOGRAD,7. listopada 2005.(Hina) - Predsjednik Državne zajednice Srbijei Crne Gore (SCG) Svetozar Marović uputio je u petak parlamentuprijedlog da za novog ministra obrane izabere bivšeg načelnikaVojno-medicinske akademije Zorana Stankovića, priopćeno je izMarovićevog ureda.
BEOGRAD,7. listopada 2005.(Hina) - Predsjednik Državne zajednice Srbije i Crne Gore (SCG) Svetozar Marović uputio je u petak parlamentu prijedlog da za novog ministra obrane izabere bivšeg načelnika Vojno-medicinske akademije Zorana Stankovića, priopćeno je iz Marovićevog ureda.

Stanković je poznat javnosti kao stručnjak sudske medicine koji se pojavljivao uz postrojbe bivše JNA na mnogim ratištima gdje je , kako je nekoliko puta sam izjavio, radio isključivo kao patolog.

Marovićev prijedlog uslijedio je nakon što je Vrhovni savjet obrane, na zahtjev vlasti Crne Gore, u četvrtak smijenio dosadašnjeg načelnika Glavnog stožera Vojske SCG Dragana Paskaša, koji je tu dužnost obnašao deset mjeseci, te na njegovo mjesto imenovao general-majora Ljubišu Jokića, dosadašnjeg pomoćnika ministra obrane.

Službena Podgorica zahtijevala je smjenjivanje generala Paskaša, zbog sudjelovanja vojske u postavljanju objekta Srpske pravoslavne crkve (SPC) na planini Rumija iznad Bara, 21. lipnja ove godine, bez odobrenja crnogorskih vlasti i suprotno volji Crnogorske pravoslavne crkve kojoj SPC odriče autokefalnost.

Sjednica Skupštine Državne zajednice SCG na kojoj će se odlučivati o novom ministru obrane još nije zakazana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙