FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Državljani SCG i nakon 31. prosinca bez viza u Hrvatsku - veleposlanik

SUBOTICA, 3. studenog 2005. (Hina) - Veleposlanik Republike Hrvatske uSCG Tonči Staničić rekao je da će državljani SCG i nakon 31. prosincau Hrvatsku moći putovati bez viza, objavio je u četvrtak novosadski"Dnevnik".
SUBOTICA, 3. studenog 2005. (Hina) - Veleposlanik Republike Hrvatske u SCG Tonči Staničić rekao je da će državljani SCG i nakon 31. prosinca u Hrvatsku moći putovati bez viza, objavio je u četvrtak novosadski "Dnevnik".

"Povratak viznog režima unio bi puno problema, ne samo za državljane SCG, nego i za državljane Hrvatske", izjavio je Staničić i dodao da nema posebnih političkih i drugih problema zbog kojih bi nakon 31. prosinca bila ukinuta suspenzija viznog režima između dvije države.

Sporazum o readmisiji, koji je bio uvjet za suspenziju viza, SCG slabo sprovodi i to pitanje treba riješiti, naveo je veleposlanik naglasivši kako ne vjeruje da će to biti razlog za ponovno uvođenje viza.

Veleposlanik RH, koji je dan ranije održao u Novom Sadu predavanje o iskustvima Hrvatske na putu ka Europskoj uniji, pozitivno je, kako prenosi "Dnevnik", ocijenio odnose Hrvatske i SCG, ali je napomenuo da se oni ne razvijaju dovoljno brzo.

"Mi praktično uopće nemamo ozbiljnih otvorenih pitanja. Neka još nisu riješena, ali o njima postoji suglasnost obje strane da se ona trebaju rješavati", naglasio je Staničić ocijenivši položaj hrvatske nacionalne manjine u SCG neusporedivo boljim nego prije dvije-tri godine no dodavši da i dalje postoje problemi koje bi trebalo brže rješavati.

Kako prenosi "Dnevnik", on je izrazio očekivanje da će ovi, ali i drugi problemi u obje države biti rješavani na sjednicama Mješovitog odbora za praćenje provedbe Sporazuma koji su potpisali Hrvatska i SGC. "Ujednačavanjem statusa i položaja nacionalnih manjina u obje države izbjegla bi se mogućnost da problemi jedne postanu politički problem, već bi oni postali briga dviju država, koje bi se trudile da budu riješeni", zaključio je veleposlanik Hrvatske u SCG.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙