FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Olli Rehn u ponedjeljak u Beogradu službeno otvara pregovore sa SCG

BEOGRAD,9. listopada(Hina) - Povjerenik za proširenje Europske unijeOlli Rehn u nedjelju navečer dolazi u Beograd, kako bi u ponedjeljakslužbeno otvorio pregovore o zaključivanju Sporazuma o stabilizaciji ipridruživanju sa Srbijom i Crnom Gorom.
BEOGRAD,9. listopada(Hina) - Povjerenik za proširenje Europske unije Olli Rehn u nedjelju navečer dolazi u Beograd, kako bi u ponedjeljak službeno otvorio pregovore o zaključivanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Srbijom i Crnom Gorom.

Rehn će u ponedjeljak prijepodne, prije službene ceremonije početka pregovora, imati niz sastanaka s veleposlanicima zemalja članica EU u SCG, nakon čega će u podne biti održana svečana sjednica s pregovaračkim timovima iz SCG na kojoj će biti utvrđen i kalendar pregovora, a potom će imati bilateralne sastanke sa sva tri pregovaračka tima, državne zajednice, te republika Srbije i Crne Gore.

Premda je bilo najavljeno da će Rehn u Beograd donijeti Nacrt budućeg sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju SCG, to se u ponedjeljak neće dogoditi, jer ga Europska komisija nije stigla završiti.

Kako je najavljeno, svečanom objavljivanju početka pregovora prisustvovat će predsjednik državne zajednice SCG Svetozara Marović, te premijeri Srbije i Crne Gore Vojislav Koštunica i Milo Đukanović, dok predsjednici neće prisustvovati zbog toga što je, kako je rečeno, riječ o sastancima izvršnih tijela.

Osim predsjednika SCG i premijera Srbije i Crne Gore, Srbiju i Crnu Goru na službenoj ceremoniji otvaranja pregovora o pridruživanju EU predstavljat će i šefovi pregovaračkih timova SCG i obje republike, ministar vanjskih poslova SCG Vuk Drašković, potpredsjednik Vlade Srbije Miroljub Labus i ministar za ekonomske odnose s inozemstvom Crne Gore Gordana Đurović, sa članovima pregovaračkih timova.

U okviru delegacije koju predvodi europski komesar Olli Rehn u Beograd dolazi i direktor Direkcije za zapadni Balkan u Europskoj komisiji Reinhard Priebe, kojem će se pridružiti šef delegacije Europske komisije u Beogradu Josep M. Lloveras, kao i veleposlanik Velike Britanije u SCG David Gowen, s obzirom na to da je njegova zemlja trenutačno predsjedavajuća u Europskom parlamentu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙