FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga Ivice Radoša "Tuđman izbliza"

ZAGREB, 3. studenog 2005. (Hina) - Knjiga novinara Ivice Radoša "Tuđmanizbliza - Svjedočenja suradnika i protivnika", objavljena u izdanjuzagrebačkog nakladnika Profil Internationala, predstavljena je večerasu Zagrebu.
ZAGREB, 3. studenog 2005. (Hina) - Knjiga novinara Ivice Radoša "Tuđman izbliza - Svjedočenja suradnika i protivnika", objavljena u izdanju zagrebačkog nakladnika Profil Internationala, predstavljena je večeras u Zagrebu.

Knjiga intervjua "Tuđman izbliza - Svjedočenja suradnika i protivnika" (240 str.) presjek je, kako napominje nakladnik, prijelomnih godina hrvatske povijesti i svjedočanstvo o tome kako se, u nepovoljnim povijesnim okolnostima, branila i stvarala Republika Hrvatska.

O knjizi su govorili novinar Jutarnjeg lista Davor Butković, bivši ministri Andrija Hebrang i Davor Štern te urednik knjige Tvrtko Jakovina.

"Knjiga je iskaz prema objektivnom prikazu Franje Tuđmana", rekao je Hebrang ustvrdivši kako "predsjednika Tuđmana zadnje tri godine nismo čuli na Hrvatskoj televiziji".

Govoreći o ocjenama iznesenim u knjizi o Tuđmanu, Hebrang je objasnio kako pitanje pada Vukovara i naoružavanje Hrvatske, za što su mu prigovarali politički protivnici, "pokazuje primjer kako je pamet pobijedila oružje: Tuđman je izgubio Vukovar ali je dobio Hrvatsku", rekao je.

Štern je knjigu ocijenio kao skup dobro sintetiziranih subjektivnih stajališta.

"Posebno ističem Predsjednikov odnos prema židovstvu", istaknuo je Štern dodavši da je u knjizi vidljivo kakav je posao morao odraditi da s njima uspostavi dobre odnose.

"Da je to bio vrlo težak posao možemo se i danas uvjeriti na pokušajima predsjednika Hrvatske stranke prava Ante Đapića da posjeti Izrael", rekao je.

Butković je ocijenio kako je vrijednost knjige u informacijama koje o Tuđmanu iznose njegovi suradnici.

Jakovina je ustvrdio kako je Radoševa knjiga "baza sjećanja" pa je kao takva "podvig za historiografiju".

Novinar Jutarnjega lista Ivica Radoš rođen je 1963. u Omolju u Bosni i Hercegovini. Studirao je povijest i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙