FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Mjesec hrvatske knjige" otvara se 15. listopada u Benkovcu

ZAGREB, 13. listopada 2005. (Hina) - Ovogodišnji "Mjesec hrvatskeknjige 2005." svečano će biti otvoren 15. listopada u Gradskojknjižnici u Benkovcu, izvijestila je danas na konferenciji za novinareu Zagrebu predsjednica Programskog i organizacijskog odbora tetradicionalne manifestacije Davorka Bastić.
ZAGREB, 13. listopada 2005. (Hina) - Ovogodišnji "Mjesec hrvatske knjige 2005." svečano će biti otvoren 15. listopada u Gradskoj knjižnici u Benkovcu, izvijestila je danas na konferenciji za novinare u Zagrebu predsjednica Programskog i organizacijskog odbora te tradicionalne manifestacije Davorka Bastić.

Napomenuvši kako će u toj prigodi u Benkovcu biti otvorena nova Gradska knjižnica, dodala je da je pokrovitelj "Mjeseca hrvatske knjige" Ministarstvo kulture.

Ove je godine ta priredba zbog mnogih pjesničkih obljetnica posvećena poeziji, pa će se na stoti rođendan Dragutina Tadijanovića, 4. studenog, u svim narodnim i školskim knjižnicama čitati njegovi stihovi, rekla je.

Ranka Javor iz Hrvatskoga centra za dječju knjigu najavila je kako će se u knjižnicama za djecu i mladež u Hrvatskoj te u školama i kulturnim društvima za hrvatsku djecu u susjednim zemljama u tijeku "Mjeseca hrvatske knjige" provesti tradicionalni kviz znanja za poticanje čitanja. Kviz je ove godine posvećen 200. obljetnici rođenja Hansa Christiana Andersena, dodala je.

Alenka Belan-Simć iz Knjižnica grada Zagreba podsjetila je kako će u sklopu "Mjeseca hrvatske knjige" na ovogodišnjem Interliberu 11. studenoga biti održan okrugli stol "Dostupnost informacija o knjigama objavljenim u Hrvatskoj".

Na ovogodišnjem "Mjesecu hrvatske knjige" sudjelovat će 194 narodne i 1100 školskih knjižnica koje će ponuditi više od 2000 kulturnih programa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙