FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Talijanski Cormo gradit će prvu tvornicu u bjelovarskoj zoni

BJELOVAR, 3. studenog 2005. (Hina) - Talijanski proizvođač drvenihvrata i prozora Cormo gradit će prvu tvornicu u bjelovarskoj Slobodnojzoni.
BJELOVAR, 3. studenog 2005. (Hina) - Talijanski proizvođač drvenih vrata i prozora Cormo gradit će prvu tvornicu u bjelovarskoj Slobodnoj zoni.

Promemoriju prema kojoj će ta tvrtka na proljeće početi gradnju svoje tvornice u bjelovarskoj Slobodnoj zoni potpisali su danas Demos Salardi, predsjednik uprave tvrtke Cormo i gradonačelnica Bjelovara Đurđa Adlešić.

Salardi je rekao kako će tvornica, koja bi trebala biti završena do početka 2007., u prvoj fazi zapošljavati 35 radnika, a predviđeno je širenje tijekom pet godina.

Sva će proizvedena vrata i prozori biti plasirani na tržište EU-a, kasnije će se nuditi i tržištu susjednih zemalja. Dodao je kako je odabrao Bjelovar za ulaganje zbog toga što se taj grad pokazao dobrim partnerom.

Naglasio je da je to prva tvornica koju će Cormo graditi izvan Italije.

Cormo posluje kao zadruga, a u njezinu sustavu radi i tvrtka "Combiwood. One će s udjelom od 95 zajedno s bjelovarskim poduzetnikom Željkom Nimšom, koji će imati udio od 5 posto, sredinom prosinca osnovati tvrtku koja će voditi cijeli posao.

Prema riječima gradonačelnice Adlešić riječ o prvom ulagaču u Slobodnu zonu Bjelovar koji će izgraditi tvornicu na 12.555 četvornih metara, vrijednu 2,5 milijuna eura.

Dodala je kako je po Zakonu o poticanju stranog ulaganja četvorni metar Cormu prodan po 80 kuna.

Talijanski će ulagači odabrati potencijale radnike sa zavoda za zapošljavanje koji će ići na obrazovanje u njihove tvornice u Italiji.

Cormo postoji 115 godina, zapošljava 400 radnika i kooperanata, a vrijednost godišnje proizvodnje te tvrtke je 73 milijuna eura.

(Hina) xskap yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙