FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sinj: Ivica Račan o privođenju Josipa Jovića

SINJ, 7. listopada 2005. (Hina) - Saborski zastupnik SDP-a ipredsjednik stranke Ivica Račan odgovarajući na novinarski upit dakomentira hašku optužnicu i jučerašnje privođenje bivšeg glavnogurednika Slobodne Dalmacije Josipa Jovića, je rekao da je među onimakoji smatraju da je optužba neopravdana.
SINJ, 7. listopada 2005. (Hina) - Saborski zastupnik SDP-a i predsjednik stranke Ivica Račan odgovarajući na novinarski upit da komentira hašku optužnicu i jučerašnje privođenje bivšeg glavnog urednika Slobodne Dalmacije Josipa Jovića, je rekao da je među onima koji smatraju da je optužba neopravdana.

"Meni je žao što je do ovoga došlo, ali ipak se treba poštivati pravna država", kazao je na konferenciji za novinare u Sinju nakon razgovora u gradskom Poglavarstvu.

Na pitanje je li SDP za prijevremene parlamentarne izbore, Račan je odgovorio da oni jesu za to, ali da to o njima ne ovisi jer ih oni ne predlažu.

Tijekom razgovora u Poglavarstvu, gradonačelnik Nikola Tomašević i članovi Poglavarstva upozanli su saborske zastupnike SDP-a Ivicu Račana, Ingrid Antičević Marinović i Šimu Lučina s teškim stanjem u gospodarstvu, ali i mogućnostima i planovima razvoja, za što, kazali su, u Sinju postoje dosta dobri uvjeti.

Posebno je istaknuta mogućnost koju će pružiti gospodarska zona Kukuzovac pa je gradonačelnik Nikola Tomašević naglasio kako će u toj zoni prvi objekti biti sagrađeni koncem iduće godine. Po njegovim riječima, Kukuzovac će omogoćiti zapošljavanje barem dijela od 3500 uglavnom mladih ljudi, koji u Sinju čekaju posao.

Na konferenciji za novinare predsjednik SDP-a Ivica Račan uz ostalo je rekao da Sinj ima sve uvjete za brži razvoj, ali i da je velika šteta što ti uvjeti nisu ranije iskorišteni. "Sinj je poznat po Alki, ali se ipak trebao okrenuti rješavanju i drugih pitanja", naveo, je uz ostalo, Račan.

Tijekom današnjeg posjeta Sinju saborski zastupnici SDP-a položili su cvijeće kod spomen-obilježja palim hrvatskim braniteljima,

U Sinju je na lokalnim izborima SDP s koalicijskim partnerima (HSLS, HSS, HNS, LS, HSU) nakon 14 godina smijenio s vlasti HDZ. Nositelj te liste bio je sadašnji gradonačelnik, nezavisni kandidat Nikola Tomašević.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙