FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 26. listopada 2005.(Hina) - Donosimo prgled vijesti do 4,30sati:
ZAGREB, 26. listopada 2005.(Hina) - Donosimo prgled vijesti do 4,30 sati:

ZAGREB - Vlada će danas na redovitoj sjednici odlučiti o naknadi za perad uništenu nakon pojave virusa ptičje gripe na ribnjacima Grudnjak i Našičkim ribnjacima. Za vlasnike peradi u naseljima oko ribnjaka Grudnjak izdvojit će se oko milijun kuna, a koliko će se izdvojiti za vlasnike na našičkome području znat će se točno kad završe popisi. Prema najavama ministra poljoprivrede, naknada će, po komadu, iznositi za piliće osam kuna, za kokoši 45 kuna, za domaće patke, biserke ili ukrasne ptice 100 kuna, zapurice do 300 kuna, a za izgubljenu dobit po gospodarstvu 200 kuna. Na ribnjacima Grudnjak kod Zdenaca uništeno je 17.299 komada peradi u 508 kućanstava. Na Našičkim ribnjacima, po procjenama, oko 10.000 komada u 400 do 450 kućanstava.

CAVTAT - U Cavtatu počinju trodnevni "Dani hrvatskog turizma 2005", koje potkraj turističke sezone četvrtu godinu za redom organizira Hrvatska turistička zajednica (HTZ) uz pokroviteljstvo hrvatskog Predsjednika, Vlade i Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka. Na tom svojevrsnom tradicionalnom "nacionalnom turističkom kongresu" očekuje se više od 500 sudionika iz Hrvatske i inozemstva. Uz analizu rezultata ovogodišnje turističke sezone, koja se ocjenjuje najuspješnijom do sada, razgovarat će se i o pripremama za iduću turističku sezonu, a radne sastanke održat će strukovne udruge te Turističko vijeće HTZ-a.

ZAGREB/VARAŽDIN - U Slobodnoj zoni Varaždin, u kojoj djeluju tri tvornice, do kraja godine najavljeno je otvaranje novih pogona. Nakon njemačke tvrtke BHS Corrugated, austrijske tvrtke Boxmark Leather i varaždinskog Gumiiimpexa, još po četiri strane i domaće tvrtke namjeravaju uskoro realizirati svoje investicije. Do kraja godine, tako je otvaranje svojih pogona predvidjela hrvatska tvrtka Work-ing, Hoegger AG iz Švicarske te Boxmark iz Austrije, uz ukupno predviđenih gotovo 2 tisuće novih radnih mjesta. Slobodna zona Varaždin trenutno je najveća greenfield investicija u Hrvatskoj. Potpunom izgradnjom proizvodnih kapaciteta, do kraja 2008. godine, godišnji izvoz korisnika zone trebao bi premašiti 500 milijuna eura i omogućiti zapošljavanje 3.500 radnika, što bi nezaposlenost u Varaždinu snizilo ispod europskog prosjeka.

ZAGREB - Sedamnaesti Svjetski festival animiranog filma posvećen dugometražnom animiranom filmu, otvoren je sinoć u zagrebačkom kinu Cinestar projekcijom filma "Wallace Igromit u velikoj povrtnoj zavjeri" u produkciji Aargman Animation iz Velike Britanije. Otvarajući Animafest, predsjednik Vijeća festivala Joško Marušić podsjetio je kako je svjetski festival animiranih filmova organiziran daleke 1972. u Zagrebu, sjedištu tada utjecajne zagrebačke škole animacije. Vijeće festivala sinoć je dodijelilo i nagradu festivala za životno djelo američkom producentu Jeffreyu Katzenbergu, jednom od osnivača kompanije Dreamworks. Na Animafestu će biti prikazano 12 cjelovečernjih ostvarenja većinom europskih producenata te sedam filmova izvan konkurencije.

ZAGREB - Na plaži u Duće Glavicama kod Omiša pronađen je sinoć uginuli nasukani dupin, izvijestio je Državni centar 112. O događaju su obaviještene veterinarske i sanitarne službe, Institut za oceanografiju u Splitu, te stručnjaci Veterinarskog fakulteta u Zagrebu, koji će danas preuzeti uginulog dupina radi obdukcije. Kako su dupini zaštićena vrsta, obaviješteno je i Ministarstvo kulture.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙