FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đukanović: I nakon referenduma moguć savez sa Srbijom

PODGORICA, 1. studenog 2005. (Hina) - Crnogorski premijer MiloĐukanović izjavio je u utorak da smatra kako Crna Gora, nakonreferenduma na kojem bi bila izglasana neovisnost, može razgovarati saSrbijom o nekom obliku savezništva.
PODGORICA, 1. studenog 2005. (Hina) - Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je u utorak da smatra kako Crna Gora, nakon referenduma na kojem bi bila izglasana neovisnost, može razgovarati sa Srbijom o nekom obliku savezništva.

Crnogorski premijer je rekao Radiju Crne Gore da je "nepopravljivi integralist" i da Crna Gora, nakon što neovisnošću preuzme odgovornost za svoju europsku budućnost, treba s drugima u regiji demonstrirati europski integralistički kapacitet. To će raditi "time što će se otvarati prema drugim državama u regiji, stvarati zone slobodne trgovine i druge političke komunikacije koje će regiju na takav način legitimirati pred međunarodnom zajednicom", rekao je Đukanović.

Premijer je potvrdio da odlaganja referenduma neće biti, jer prema predviđenim aktivnostima Crnu Goru u svibnju iduće godine čekaju redovni lokalni, a u rujnu ili početkom listopada parlamentarni izbori.

On je istaknuo da će službena Podgorica prihvatiti samo one preporuke Venecijanske komisije o uvjetima za organiziranje referenduma koje bude poznavala europska demokratska praksa, a ne novokreirana rješenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙