FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američki burzovni indeksi na najvišim razinama u mjesec dana

NEW YORK, 3. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Vrijednosti američkihburzovnih indeksa u srijedu su dosegnule najviše razine u zadnjihmjesec dana kako su ulagači kupovali oštro korigirane cijenetehnoloških dionica u očekivanju uobičajenog uzleta cijena pred krajgodine.
NEW YORK, 3. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Vrijednosti američkih burzovnih indeksa u srijedu su dosegnule najviše razine u zadnjih mjesec dana kako su ulagači kupovali oštro korigirane cijene tehnoloških dionica u očekivanju uobičajenog uzleta cijena pred kraj godine.

Njujorški Dow Jones indeks porastao je 0,6 posto, na 10.473 boda. Tehnološki Nasdaq poskočio je 1,4 posto, na 2.144 boda. Od početka godine do sada, međutim, oba indeksa još bilježe gubitak.

"Prekomjerne prodaje dionica u listopadu potaknule su nove velike, povoljne kupovine. Mnogi fond menadžeri počinju se pozicionirati za mogući uzlet cijena dionica krajem godine", opisao je raspoloženje na tržištu Warren Simpson, izvršni direktori pri Stephens Capital Managementu.

Spuštanje cijena nafte potaknulo je rast cijena većine dionica sadržanih u Dow Jones indeksu. Kompanije uvelike ovisne o energiji poput kemijskoj diva DuPonta čija je dionica poskupjela 1,8 posto, bilježile su najveće dobitke.

Najveća pojedinačna dobitnica, pak, bila je dionica najveće svjetske medijske industrije, Time Warnera, koja je ojačala 1,9 posto nakon izvješća da je ostvarila 80-postotni skok tromjesečne dobiti.

Među dobitnicama posebno su se isticale tehnološke, za koje trgovci ističu da su podcijenjene te da je to sektor kojem sada predstoji oporavak.

Na europskim burzama cijene dionica također su ojačale, potaknute dobrim poslovanjem na Wall Streetu te snažnom izvedbom bankarskih dionica. Londonski Ftse indeks porastao je 0,3 posto, na 5.358 bodova. Frankfurtski DAX dobio je 0,7 posto na vrijednosti, dosegnuvši 4.954 boda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙