FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U sklopu Interlibera i 24. izložba izdavačke djelatnosti hrvatskih muzeja i galerija

ZAGREB, 2. studenog 2005. (Hina) - U sklopu ovogodišnjeg Interlibera,od 8. do 12. studenoga, održava se i tradicionalna 24. izložbaizdavačke djelatnosti hrvatskih muzeja i galerija, najavljeno je nadanašnjoj konferenciji za novinare Muzejsko dokumentacijskog centra(MDC), koji ovogodišnjom izložbom ujedno proslavlja i 50. obljetnicurada.
ZAGREB, 2. studenog 2005. (Hina) - U sklopu ovogodišnjeg Interlibera, od 8. do 12. studenoga, održava se i tradicionalna 24. izložba izdavačke djelatnosti hrvatskih muzeja i galerija, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare Muzejsko dokumentacijskog centra (MDC), koji ovogodišnjom izložbom ujedno proslavlja i 50. obljetnicu rada.

Na tom zajedničkom predstavljanju hrvatske muzejske publikacije ove godine sudjeluje čak 105 muzeja i galerija iz 59 gradova i mjesta, sa 618 novih naslova kataloga izložaba, monografija, muzejskih vodiča, periodike i drugih tiskovina objavljenih u 2005. godini, rekla je voditeljica projekta Snježana Radovanlija Mileusnić.

Ovogodišnji broj naslova rekordan je do sada, naglasila je, dodajući kako su posebno zanimljive publikacije za slijepe i slabovidne, kao i reljefne razglednice.

Također, po njezinom mišljenju, iznimno su vrijedna i kapitalna monografska izdanja kao što su "Ratnici - na razmeđu istoka i zapada" koje je izdao zagrebački Arheološki muzej, te "Umjetnost hlebinske škole" koju je pripremio Vladimir Crnković.

Popularizacija muzejskog izdavaštva, po mišljenju ravnateljice MDC-a Višnje Zgage, značajan je segment muzejskog rada i omogućava široj publici cjelovit uvid u najnovije izdavačko stvaralaštvo hrvatskih muzeja i galerija.

Snježana Radovanlija Mileusnić je ujedno najavila kako će se iduće godine, u sklopu 25. izložbe izdavačke djelatnosti hrvatskih muzeja i galerija, pokrenuti inicijativa za osnivanje Nacionalnog muzeja književnosti.

(Hina) xkt yaz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙