FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MUO dobio nove izložbene vitrine

ZAGREB, 21. listopada 2005. (Hina) - Muzej za umjetnost i obrt uZagrebu (MUO) dobio je nove izložbene vitrine proizvedene u inozemstvupo najvišim standardima muzejske struke, izvijestio je Odjel za veze sjavnošću Muzeja.
ZAGREB, 21. listopada 2005. (Hina) - Muzej za umjetnost i obrt u Zagrebu (MUO) dobio je nove izložbene vitrine proizvedene u inozemstvu po najvišim standardima muzejske struke, izvijestio je Odjel za veze s javnošću Muzeja.

Ravnatelj Muzeja Miroslav Gašparović naglašava da time započinje primjereno uređenje jednog od najznačajnijih, najdinamičnijih izložbenih prostora u Hrvatskoj, ali i dijela stalnog postava MUO-a - prezentacije zbirki stakla i keramike.

Nove vitrine za stalni postav i izložbeni programu Muzeju za umjetnost i obrt, pristigle zahvaljujući pomoći osnivača Grada Zagreba, zadovoljavaju najviše sigurnosne, estetske i konzervatorske standarde. Opremljene su sigurnosnim staklima, primjerenom rasvjetom, ne potiču statički elektricitet, a u njima je moguće regulirati i atmosferski tlak.

Za završnu izložbu "Skriveno blago MUO", krajem studenoga, kojom Muzej obilježava 125 godina od osnutka, bit će korištene baš te vitrine, koje su plaćene nešto više od milijun kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙