FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebačka pivovara poslovala s dobiti od 158 milijuna kuna

ZAGREB, 2. studenoga 2005. (Hina) - Zagrebačka pivovara u prvih jedevet mjeseci ove godine poslovala s dobiti od 158 milijuna kuna, štoje porast od 8,7 posto prema istom lanjskom razdoblju, objavili su iztvrtke.
ZAGREB, 2. studenoga 2005. (Hina) - Zagrebačka pivovara u prvih je devet mjeseci ove godine poslovala s dobiti od 158 milijuna kuna, što je porast od 8,7 posto prema istom lanjskom razdoblju, objavili su iz tvrtke.

No, nakon što se odbiju troškovi restrukturiranja u iznosu od 13,7 milijuna kuna, neto dobit tvrtke iznosi 144,6 milijuna kuna i manja je za 0,6 posto od ostvarene u istom lanjskom razdoblju, podaci su Zagrebačke pivovare.

Ukupni prihod Pivovare u tri kvartala iznosi 620,28 milijuna kuna i manji je za 6,2 posto, što je, kako se navodi u pojašnjenju poslovnih rezultata koje prenosi Zagrebačka burza. Pad prihopda je, naglašavaju, u skladu sa padom prodaje cjelokupne industrije piva u Hrvatskoj, uzrokovane lošim vremenom i primjenom odredbe o "0" promila alkohola u krvi za vozače.

Prihodi od prodaje u zemlji u prvih su devet ovogodišnjih mjeseci ostvareni u iznosu od 595,4 milijuna kuna i bili su 6,1 posto manji, dok su prihodi od prodaje u inozemstvu porasli četiri milijuna kuna, na 9,9 milijuna kuna.

Ukupni rashodi Zagrebačke pivovare u promatranom su razdoblju iznosili 438,4 milijuna kuna i smanjeni su za 8,5 posto.

U Zagrebačkoj pivovari ističu kako im je tržišni udio 42,2 posto.

Tijekom prvih devet mjeseci ove godine tvrtka je uložila više od 50 milijuna kuna u modernizaciju postrojenja i logistiku.

U svibnju ove godine, prema odluci skupštine, isplaćen je ostatak dividende od 77 kuna po dionici. U rujnu je pak isplaćen predujam dividende za 2005. godinu od 125 kuna po dionici.

(Hina) xtp ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙