FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Summit u Salamanci zahtijeva prekid američke blokade Kube

SALAMANCA, 15. listopada 2005. (Hina/AFP) - Petnaesti hispanoameričkisummit zatražio je u subotu prekid blokade SAD-a nad Kubom u jednoj odšesnaest rezolucija dodanih konačnoj deklaraciji koju su odobrilišefovi država i vlada prisutni u Salamanci.
SALAMANCA, 15. listopada 2005. (Hina/AFP) - Petnaesti hispanoamerički summit zatražio je u subotu prekid blokade SAD-a nad Kubom u jednoj od šesnaest rezolucija dodanih konačnoj deklaraciji koju su odobrili šefovi država i vlada prisutni u Salamanci.

"Tražimo od vlade SAD-a da primijeni ono što je predviđeno s 13 rezolucija koje je odobrila Opća skupština UN-a i okončaju ekonomsku, trgovinsku i financijsku blokadu uvedenu protiv Kube", kaže se u tekstu izdanom na zatvaranju hispanoameričkog summita.

U drugoj rezoluciji summit je odobrio "korake" da se "dobije izručenje ili privede pred lice pravde" Luis Posada Carriles, protivnik Castra, ne navodeći eksplicitno njegovo ime.

Španjolski kralj Juan Carlos zatvorio je u subotu u Salamanci 15. summit u prisustvu 19 šefova država i vlada Latinske Amerike, Španjolske, Portugala i Andore koji će se ponovno sastati 2006. u Montevideu te 2007. u Čileu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙