FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija najavila kako će zaštititi Siriju od sankcija UN-a

MOSKVA, 26. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Rusija, kao bliskisaveznik Sirije od vremena Hladnog rata, učinit će sve kako biblokirala svaki pokušaj nametanja gospodarskih sankcija Damasku,izjavio je u srijedu glasnogovornik ruskog ministarstva vanjskihposlova Mihail Kalminjin.
MOSKVA, 26. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Rusija, kao bliski saveznik Sirije od vremena Hladnog rata, učinit će sve kako bi blokirala svaki pokušaj nametanja gospodarskih sankcija Damasku, izjavio je u srijedu glasnogovornik ruskog ministarstva vanjskih poslova Mihail Kalminjin.

SAD i Francuska zaprijetile su početkom tjedna sankcijama Siriji ako ne bude u potpunosti surađivala u istrazi koju UN provodi oko ubojstva bivšeg libanonskog premijera Rafika Haririja.

"Rusija će učiniti sve što bude potrebno kako bi zaustavila pokušaje uvođenja sankcija protiv Sirije", izjavio je Kalminjin za agenciju Interfax i druge ruske medije tijekom posjeta ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova Izraelu.

Oštar francusko-američki nacrt rezolucije, koji podržava i Velika Britanija, od Damaska zahtijeva uhićenje mogućih osumnjičenika u istrazi i omogućavanje inspektorima UN-a, koji su se žalili na sirijsku nesuradnju, da ih ispitaju.

U protivnom će, prema prijedlogu, Vijeće sigurnosti razmotriti "daljnje mjere", među kojima i gospodarske sankcije, kako bi prisililo Siriju na poslušnost, a SAD još nisu isključile ni mogućnost poduzimanja vojne akcije protiv Damaska.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙