FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tužiteljstvo u Brčkom potvrdilo uhićenje trojice osumnjičenih za ratni zločin

SARAJEVO, 1. studenog 2005.(Hina) - Tužiteljstvo Distrikta Brčkozatražilo je u utorak određivanje pritvora trojici bosanskih Srba kojisu dan ranije uhićeni pod sumnjom da su na tom području 1992. godinepočinili ratne zločine, potvrdio je tužitelj Zekerijah Mujkanović.
SARAJEVO, 1. studenog 2005.(Hina) - Tužiteljstvo Distrikta Brčko zatražilo je u utorak određivanje pritvora trojici bosanskih Srba koji su dan ranije uhićeni pod sumnjom da su na tom području 1992. godine počinili ratne zločine, potvrdio je tužitelj Zekerijah Mujkanović.

On je novinarima u Brčkom kazao kako je zahtjev za određivanje pritvora tijekom dana upućen Osnovnom sudu te da se odluka očekuje u srijedu.

Na temelju tjeralice koju je raspisalo Tužiteljstvo Distrikta, policija Republike Srpske u ponedjeljak je u Bijeljini uhitila Kostu Kostića (53), Miloša Miloševića (42) i Racu Simića (39).

Oni su tijekom rata bili pripadnici Vojske Republike Srpske (VRS), a tereti ih se da su odgovorni za najmanje 19 ubojstava uključujući i ubojstvo Vasvije Peštalić koja je imala 91 godinu.

Tužitelj Mujkanović je pojasnio kako je kazneni progon Kostića na temelju ranije prikupljenih dokaza odobrio Haški sud, dok su druga dvojica uhićena na temelju nalaza istrage što su je proveli lokalna policija i Tužiteljstvo.

Ukoliko sud u Brčkom odobri zahtjev tužitelja, trojica osumnjičenih mogu ostati u istražnom pritvoru do šest mjeseci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙