FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Provođenje istrage za ratni zločin nad hrvatskim pučanstvom u Lađevcu

KARLOVAC, 24. listopada 2005. (Hina) - Županijsko državno odvjetništvou Karlovcu poslalo je zahtjev karlovačkom Istražnom centru da seprotiv M.Č. (1945.) iz Pule, provede istraga za ratni zločin, doznaje se od istražnog suca Mladena Kosijera.
KARLOVAC, 24. listopada 2005. (Hina) - Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu poslalo je zahtjev karlovačkom Istražnom centru da se protiv M.Č. (1945.) iz Pule, provede istraga za ratni zločin, doznaje se od istražnog suca Mladena Kosijera.

Osumnjičenog M.Č.-a, bivšeg pripadnika srpskih paravojnih postrojba, tereti se da je u Lađevcu, u razdoblju između 1991. i 1995., dok je to mjesto u Karlovačkoj županiji bilo pod srpskom okupacijom, tukao i na druge načine maltretirao hrvatsko pučanstvo te pljačkao njihovu imovinu i palio kuće i to "bez povoda, a samo u svrhu iživljavanja", rekao je istražni sudac Kosijer.

M.Č.-u je određen pritvor u trajanju od 30 dana iz tri razloga - zbog teškog kažnjivog djela - ratnog zločina, radi sprječavanja utjecaja na svjedoke, te radi sprječavanja mogućeg bijega.

Osumnjičeni M.Č. saslušan je te je porekao kažnjivo djelo za koje ga se tereti.

Priznao je da je bio pripadnik paravojnih postrojbi tzv. krajine, te je ustvrdio da je "pružao samo tehničke usluge svojim postrojbama, da nije sudjelovao u ratnim operacijama, te da se nije iživljavao nad pučanstvom", rekao je istražni sudac Kosijer.

Osumnjičeni 60-godišnji M.Č. rodom je iz Slunja, a uhićen je prošloga tjedna u Puli gdje je prebivao te gdje ga je u suradnji s POA-om pronašla policija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙