FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hu Jintao pozvao na jačanje veza s Vijetnamom

HANOI, 1. studenog 2005. (Hina/AFP) - Kineski predsjednik Hu Jintaopozvao je u utorak u govoru u vijetnamskoj Skupštini na produbljenjeukupnih bilateralnih odnosa dviju zemalja istaknuvši da brzi kineskirast ne predstavlja prepreku za to.
HANOI, 1. studenog 2005. (Hina/AFP) - Kineski predsjednik Hu Jintao pozvao je u utorak u govoru u vijetnamskoj Skupštini na produbljenje ukupnih bilateralnih odnosa dviju zemalja istaknuvši da brzi kineski rast ne predstavlja prepreku za to.

"Napredak u Kini je miran, proširen i suradnički", rekao je Hu u govoru kojeg je prenosila lokalna televizija. "Razvoj u Kini nije prepreka ni za koga i pogodan je za mir, stabilnost i napredak svijeta", dodao je kineski predsjednik kazavši da se trebaju poduzet učinkovitije mjere za povećanje suradnje na svim područjima.

Hu je stigao u ponedjeljak u Hanoj u prvi posjet Vijetnamu u funkciji predsjednika, nakon što je vijetnamski predsjednik Tran Duc Luong u srpnju posjetio Peking.

Kineski predsjednik namjerava dinamizirati trgovinske razmjene s Vijetnamom i ublažiti sve veći američki utjecaj na svog komunističkog susjeda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙