FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vrh Kineske komunističke partije okupio se na plenumu u Pekingu

PEKING/ZAGREB, 8. listopada 2005. (Hina) - Dvjestotinjak najvišihčelnika Kineske komunističke partije okupilo se iza zatvorenih vrata usubotu ujutro, prvog dana godišnjeg plenuma koji će trajati do utorka,a glavna će mu tema biti ublažavanje socijalnih razlika u toj zemlji,te prihvaćanje petogodišnjeg plana gospodarskog razvoja, javljajuagencije.
PEKING/ZAGREB, 8. listopada 2005. (Hina) - Dvjestotinjak najviših čelnika Kineske komunističke partije okupilo se iza zatvorenih vrata u subotu ujutro, prvog dana godišnjeg plenuma koji će trajati do utorka, a glavna će mu tema biti ublažavanje socijalnih razlika u toj zemlji, te prihvaćanje petogodišnjeg plana gospodarskog razvoja, javljaju agencije.

Isto tako, očekuje se da će na plenumu kineski predsjednik Hu Jintao dodatno ojačati svoj položaj, nakon što je zamijenio Jianga Zemina na čelu partije 2002. godine, na čelu države 2003. godine, a tek prošle godine Zemin (79) je Jintau (62) prepustio čelno mjesto Središnjeg vojnog povjerenstva.

Skup, najveće godišnje okupljanje na kineskoj političkoj pozornici, počeo je u 9.00 sati po mjesnom vremenu u hotelu Jingxi u Pekinga, priopćio je dužnosnik koji nije htio iznositi potankosti.

Tijekom plenuma kineski komunistički čelnici trebaju potvrditi 11. po redu petogodišnji gospodarski plan, za razdoblje od 2006. do 2010. godine.

"Razvoj gospodarstva i društva, gradova i sela, te različitih područja, treba biti jednolikiji i usklađeniji u razdoblju od 2006. do 2010.", ističe službena kineska agencija Xinhua.

U zemlji kojoj su gospodarske reforme u zadnjih 20 godina donijele prosječan godišnji rast veći od 9 posto i porast životnog standarda, razlike u imovinskom stanju između stanovnika sela i grada stalno se produbljuju, zbog čega su sve češći prosvjedi seljaka i radnika, a korupcija hara zemljom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙