FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kineski predsjednik obišao glavni sjevernokorejski grad

PEKING , 29. listopada 2005. (Hina/dpa) - Kineski predsjednik HuJintao u subotu se sastao s nekoliko sjevernokorejskih čelnika te je upratnji nekih od njih obišao glavni grad Pjongjang u sklopu rijetkogposjeta najvišeg dužnosnika jedne strane države Sjevernoj Koreji,prenose agencije.
PEKING , 29. listopada 2005. (Hina/dpa) - Kineski predsjednik Hu Jintao u subotu se sastao s nekoliko sjevernokorejskih čelnika te je u pratnji nekih od njih obišao glavni grad Pjongjang u sklopu rijetkog posjeta najvišeg dužnosnika jedne strane države Sjevernoj Koreji, prenose agencije.

U programu kineske televizije prikazan je Huov posjet tvornici stakla Tae-an koju financiraju Kinezi, zajedno s sjevernokorejskim čelnikom Kim Jong Ilom, koji je u petak Huu obećao da će se njegova zemlja angažirati na češćim pregovorima o sjevernokorejskom nukelarnom programu čiji je cilj njegovo okončanje. Hu se u subotu sastao s Kim Yong Namom, drugim čovjekom vladajuće Korejske radničke stranke.

U kineskom tv-programu prikazan je i Huov posjet jednoj sjevernkorejskoj obitelji koja živi u predgrađu Pjongjanga, što je kineski predsjednik iskoristio kako bi pohvalio sjevenokorejske ekonomske reforme.

Kineska televizija prikazala je dvojicu čelnika u zagrljaju na Trgu Kim Il Sung u središtu Pjongjanga, pred oko 100.000 okupljenih građana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙