FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indonezija se savjetuje s Vijetnamom o borbi protiv ptičje gripe

DŽAKARTA, 11. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Indonezija će proučitikako je Vijetnam uspio zaustaviti širenje ptičje gripe na ljude, kazaoje u utorak ministar zdravstva u Džakarti dok je broj potvrđenihslučajeva smrtonosnog virusa narastao u Indoneziji na pet.
DŽAKARTA, 11. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Indonezija će proučiti kako je Vijetnam uspio zaustaviti širenje ptičje gripe na ljude, kazao je u utorak ministar zdravstva u Džakarti dok je broj potvrđenih slučajeva smrtonosnog virusa narastao u Indoneziji na pet.

"Oni imaju ograničene izvore kao što imamo i mi no uspjeli su valjano zaustaviti ptičju gripu", rekao je za Reuters Siti Faillah Supari nakon sastanka s vijetnamskom stranom.

Vijetnam je ima 44 smrtna slučajeva od ptičje gripe što je najveći broj umrlih u četiri azijske zemlje u kojima je bolest ubrala ljudski danak, no od srpnja nije bilo novih slučajeva oboljelih.

Od srpnja je u Indoneziji bilo pet potvrđenih slučajeva, među kojima su tri osobe umrle a dvije su liječene.

Vijetnamske zdravstvene vlasti objavile su da je ptičja gripa pod kontrolom a masovno cijepljenje 260 milijuna komada peradi treba biti završeno krajem studenoga.

Ptičja gripa je usmrtila više od 60 ljudi u Vijetnamu, na Tajlandu, u Kambodži te Indoneziji od kraja 2003., a otkrivena je i kod ptica u Rusiji i Europi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙