FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UN: Informacije o spaljivanju tijela talibana neprihvatljive

KABUL , 24. listopada 2005. (Hina/AFP) - Glasnogovornik Ujedinjenihnaroda u Kabulu u ponedjeljak je izjavio da je informacija o tomu dasu pripadnici vojne koalicije pod američkim zapovjedništvom uAfganistanu zlostavljali talibane "potpuno neprihvatljivo", nakon štoje objavljena reportaža o tomu da su američki vojnici spalili tijeladvojice poginulih talibanskih boraca.
KABUL , 24. listopada 2005. (Hina/AFP) - Glasnogovornik Ujedinjenih naroda u Kabulu u ponedjeljak je izjavio da je informacija o tomu da su pripadnici vojne koalicije pod američkim zapovjedništvom u Afganistanu zlostavljali talibane "potpuno neprihvatljivo", nakon što je objavljena reportaža o tomu da su američki vojnici spalili tijela dvojice poginulih talibanskih boraca.

"Ovaj ćemo slučaj komentirati kasnije", kada bude zaključena istraga, rekao je glasnogovornik UN-ove misije u Afganistanu Adrian Edwards.

"Podsjećam vas da je posebni predstavnik glavnoga tajnika UN-a u Afganistanu u svibnju rekao kako su informacije o navodnom zlostavljanju neprihvatljive te predstavljaju potpunu suprotnost svemu onome što međunarodna zajednica radi u Afganistanu", rekao je Edwards.

U srijedu je u programu australske televizije SBS objavljena reportaža i snimka na kojoj se vidi kako američki vojnici spaljuju tijela dvojice poginulih talibanskih boraca, što je u potpunoj suprotnosti s islamom i šokiralo je obične građane Afganistana, ali i vladu te države.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙