FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Regionalna konferencija ministara unutrašnjih poslova u petak u Sloveniji

ZAGREB, 27. listopada 2005. (Hina) - Hrvatski ministar unutrašnjihposlova Ivica Kirin sudjelovat će sa suradnicima u petak u Brdu kodKranja u Sloveniji na "5. regionalnu ministarsku konferenciju onezakonitim migracijama, organiziranom kriminalu, korupciji iterorizmu", priopćio je MUP u četvrtak.
ZAGREB, 27. listopada 2005. (Hina) - Hrvatski ministar unutrašnjih poslova Ivica Kirin sudjelovat će sa suradnicima u petak u Brdu kod Kranja u Sloveniji na "5. regionalnu ministarsku konferenciju o nezakonitim migracijama, organiziranom kriminalu, korupciji i terorizmu", priopćio je MUP u četvrtak.

Na regionalnoj konferenciji sudjelovat će ministri unutrašnjih poslova Slovenije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Makedonije, Rumunjske, Austrije, Bugarske, Grčke, Italije, Crne Gore, Srbije, Turske i Hrvatske.

Svrha ovogodišnje ministarske konferencije je, prema priopćenju, integriranje tema organiziranog kriminala, korupcije i terorizma u tzv. "Brdo proces", regionalnu inicijativu koja je dosada bila usredotočena na pitanje migracija. Ključni elementi koji omogućuju takvu nadogradnju su svijest o odgovornosti zemalja sudionica, rastuća sposobnost zemalja jugoistočne Europe da pristupe pravnoj stečevini EU, te da provedu zajedničke standarde europske politike o unutarnjoj sigurnosti u skladu s Haškim programom. Regionalni oblici sigurnosti i policijske suradnje predstavljaju efikasni mehanizam za ubrzanje ovog procesa.

Ministri zemalja sudionica potpisat će i Zajedničku izjavu, u kojoj će usuglasiti provedbu zajedničkih standarda, te usklađivanje zakonodavstva u područjima kao što su politika viza, politika readmisije, aktivna pravosudna i policijska suradnja i učinkovito upravljanje granicom u skladu s uspostavljenim međunarodnim pravilima i običajima.

S tim u vezi svi minsitri naglašavaju da su demokracija, vladavina prava, stabilnost i sigurnost u zemljama Brdo procesa od najveće važnosti za osiguranje mira u ovoj regiji.

Na marginama konferencije ministar Kirin će održat i više bilateralnih susreta s ministrima drugih zemalja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙