FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Kirin sa sindikatima: prioritet je obnova naoružanja, vozila, zaštitnih prsluka

ZAGREB, 14. listopada 2005. (Hina) - Ministar unutarnjih poslova IvicaKirin najavio je na današnjem redovitu sastanku s predstavnicima svihsindikata koji djeluju u MUP-u da će u idućem razdoblju prioritet bitiulaganje u materijalno-tehnička sredstva za policiju, što uključujeobnovu naoružanja, nabavu vozila i zaštitnih prsluka.
ZAGREB, 14. listopada 2005. (Hina) - Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin najavio je na današnjem redovitu sastanku s predstavnicima svih sindikata koji djeluju u MUP-u da će u idućem razdoblju prioritet biti ulaganje u materijalno-tehnička sredstva za policiju, što uključuje obnovu naoružanja, nabavu vozila i zaštitnih prsluka.

Ministar Kirin je rekao kako će se nakon tih ulaganja nastojati povećati standard policijskih službenika, priopćeno je danas iz MUP-a.

I čelnici MUP-a i sindikalni predstavnici složili su se da bi se trebalo dogovoriti o potpisivanju granskoga kolektivnog ugovora, čime bi se djelatnici MUP-a, s obzirom na specifičnost posla, ipak odvojili od ostalih državnih službenika i namještenika.

Ministar je najavio kao će MUP uskoro pripremiti jasan sustav napredovanja u policiji, a dogovoreno je i da će u izradbi svih idućih zakonskih i podzakonskih akata sudjelovati i sindikati.

Ministar Kirin kazao je i kako sindikati ne bi trebali biti izvan sustava MUP-a, nego da bi se trebali maksimalno uključiti u rad policije.

Sindikalni su predstavnici izrazili želju da se u MUP-u odrede osobe za stalnu vezu sa sindikatima, s čim su se složili i predstavnici MUP-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙