FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završen projekt izgradnje kapaciteta Uprave za granicu

ZAGREB, 28. rujna 2005. (Hina) - Twinning projekt "Nastavka podrškeizgradnje kapaciteta Uprave za granicu", koji je Ministarstvounutarnjih poslova (MUP) provodilo u suradnji s njemačkim i slovenskimMUP-om, danas je svečano završen u palači Dvercima u Zagrebu.
ZAGREB, 28. rujna 2005. (Hina) - Twinning projekt "Nastavka podrške izgradnje kapaciteta Uprave za granicu", koji je Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) provodilo u suradnji s njemačkim i slovenskim MUP-om, danas je svečano završen u palači Dvercima u Zagrebu.

Projekt vrijedan pola milijuna eura provodio se od lipnja prošle godine u sklopu programa CARDS 2003. Europske komisije (EK) kako bi se poboljšala stručnost hrvatske granične policije i unaprijedila granična policijska suradnja.

Projektom je, uz ostalo, proveden nov program specijalističke izobrazbe granične policije, program usavršavanja upraviteljskog kadra na državnoj i regionalnoj razini i koncept uspostave zajedničkih kontrolnih služba.

EK je 2002. uvela twinning ili združeni način provedbe projekata za pet zemalja u procesu stabilizacije i pridruživanja, od kojih je prvi projekt "Integrirano upravljanje granicom - granična policija" u Hrvatskoj završio u siječnju 2004.

"Preuzimanjem odgovornosti za vanjsku granicu EU-a hrvatski MUP i granična policija ispunit će sve uvjete do punopravna članstva Hrvatske u EU", rekao je ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin.

Zatvaranju projekta nazočili su i voditelj izaslanstva EK-a u Hrvatskoj Vincent Degert, njemački veleposlanik Jurgen Staks te predstavnici slovenske i njemačke granične policije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙