FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bushova kandidatkinja povukla kandidaturu

WASHINGTON,27. listopada 2005.(Hina) - Kandidatkinja predsjednikaGeorgea W. Busha za američki Vrhovni sud Harriet Miers povukla je učetvrtak svoju kandidaturu suočena s ozbiljnim otporom i kritikama.
WASHINGTON,27. listopada 2005.(Hina) - Kandidatkinja predsjednika Georgea W. Busha za američki Vrhovni sud Harriet Miers povukla je u četvrtak svoju kandidaturu suočena s ozbiljnim otporom i kritikama.

Miers je o svojoj odluci obavijestila Busha pismom u kojem je navela da proces njezina potvrđivanja u Senatu predstavlja "teret" za Bijelu kuću što nije u najboljem interesu za zemlju.

Predsjednik Bush je izjavio da je nerado prihvatio njezino povlačenje i da će na vrijeme objaviti ime novog kandidata za mjesto u Vrhovnom sudu.

Miers je bila oštro kritizirana od prvog dana kada je Bush objavio njezinu kandidaturu, 3. listopada. Demokrati i republikanci bez razlike prigovarali su da nije kvalificirana jer nikad nije bila sutkinja. Prigovaralo joj se i zbog bliskih veza s predsjednikom Bushom s obzirom na to da je ona savjetnica u Bijeloj kući.

Mnogi konzervativci isticali su da Miers nije dovoljno konzervativna u pitanjima poput prava na pobačaj i prava manjina te je upitno kakobi utjecala na odluke Vrhovnog suda.

Miers je kao razlog za povlačenje kandidature navela potrebu da očuva tajnost internih dokumenata o njezinoj službi u Bijeloj kući.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙